Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Privatbilister tar snarvei gjennom kirkegården

Wenche Westberg trodde ikke sine egne øyne da hun besøkte gravlunden.

DENNE STREKNINGEN: Det var her Wenche Westberg og John Sørensen oppdaget flere privatbilister. Foto: Foto: Elisabeth Wang

- Vi forstod raskt at dette mest sannsynlig hadde med stengningen av Kapellveien å gjøre, sier Wenche Westberg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2014 kl 14:55

GREFSEN: - Vi håper jo fortsatt dette ikke er utbredt oppførsel, men det vet vi foreløpig ikke, sier Wenche Westberg.

Sist uke var hun og mannen, John Sørensen, ved Grefsen kapell for å besøke gravstedet til deres barnebarn.

Da så de plutselig flere privatbiler komme opp Kirkegårdsbakken og ned langs gravlunden, i retning Grefsen kapell.

- Det står tydelig skiltet på begge sider av denne strekningen at det ikke er lov for private bilister å bruke denne veien for gjennomkjøring.

- Kapellveien er stengt rett ved der man kan kjøre opp mot Kirkegårdsbakken, så jeg mistenker dessverre at noen bruker denne strekningen som en alternativ rute, sier Westberg.

LES OGSÅ: Lokalpolitikere kjemper for å få 55-bussen tilbake

- Mangel på respekt

Hun understreker samtidig at hun har full forståelse for at mennesker med ulike funksjonshemninger og også eldre mennesker med nedsatt bevegelighet har mulighet til å kjøre tett opp til gravstedet.

Det er ikke dem hun vil «til livs».

- Jeg synes ikke noe om at funksjonsfriske og fullt oppegående mennesker benytter denne veien for gjennomkjøring.

- Det er rett og slett mangel på respekt! Jeg forstår ikke at man ikke tenker seg bedre om, sier hun, tydelig oppgitt.

Ifølge Westberg bekreftet en Securitas-vakt ved området at det tidvis kjøres privatbiler på den aktuelle strekningen, men at de ikke har mulighet til å gjøre noe med dette.

- Jeg håper noen kan ta tak i dette og å eventuelt sette opp en bom her slik at trafikken begrenses til dem som virkelig har behov. Det bør gjøres noe så raskt som mulig, sier hun.

LES OGSÅ: Kapellveien stenges for godt

Ikke et problem

Menighetsforvalter og daglig leder ved Grefsen menighet, Tore Hafnor, sier de ikke har merket noe form for gjennomkjøring i området, men at kjøring ved kirkegården fra tid til annen forekommer.

- Det har ikke vært snakk om gjennomkjøring, men kjøring til og fra gravlunden for folk med bevegelseshemning, mener Hafnor, og fortsetter:

- Hvis det er snakk om gjennomkjøring i området, bør det iverksettes tiltak. Da er det Gravferdsetaten som er ansvarlig og som dermed må iverksette disse, opplyser han.

LES OGSÅ: - Hallen er klar til jul 2014

- Bedre alternativer

Wenche Westberg og John Sørensen håper nå på en løsning så det blir en slutt på gjennomkjøringen.

- Selv mener jeg det var en svært dårlig løsning å stenge Kapellveien - det virker som om man ikke har tenkt på folk som bor her i nærmiljøet, sier Westberg.

- Jeg mener det ville vært bedre med en gangbro over Kapellveien for trygg ferdsel med tanke på barn og voksne som må krysse veien.

- I tillegg kunne det vært hensiktsmessig med flere fartshumper, sier hun.

LES OGSÅ: Fjernet leir ved Maridalsvannet

LES OGSÅ: Har hjulpet 1500 foreldreløse barn

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...