Nordre Aker Budstikke

PSV Eindhoven sikrer seg kjelsåsgutten

Mathias Kjølø til høyre i landslagsdrakta på Statoils talentsamling, til venstre Vålerengas Leo Cornic. Foto: THOMAS BREKKE SÆTEREN / FOTBALL.NO

Mathias Kjølø (16) har levert varene i PSV Eindhoven.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2017 kl 15:58

KJELSÅS: Det er Vålerenga Fotball som deler nyheten. PSV Eindhoven er fornøyd med den 16 år gamle midtbanespilleren og velger derfor å benytte seg av av opsjon for kjøp av kjelsåsgutten.

Kjølø har signert kontrakt som trer i kraft sommeren 2018 og strekker seg over tre år. Midtbanespilleren forteller at han har funnet seg til rette i Eindhoven og vil nå spille for PSV de tre neste årene.

– Det er herlig å være en del av denne klubben. Jeg har virkelig likt de siste månedene, sier midtbanetalentet til PSV TV.

Alene i Nederland

Pappa Mike Kjølø var usikker på hvordan hverdagen ville bli for sønnen alene i Nederland, da 16-åringen ble plukket opp av klubben tidligere i år.

– Det vil kanskje bli utfordringer språklig og sosialt. Han vil ikke få brukt sitt norske språk så mye, mer engelsk, men jeg tror han raskt vil lære en del nederlandsk. I tillegg er det spennende å se hvordan det går sosialt, og sammen med host-familien, som PSV har plukket ut og som vi har godkjent, sa Kjølø tidligere i høst.


Nå forteller Mathias Kjølø at det går veldig fint.

– Starten var vanskelig uten foreldre i et nytt land, men nå føler jeg meg veldig hjemme her. Jeg behersker også språket og ser frem til de kommende årene her, sa Kjølø til PSV TV.

Turneringsspill

Kjelsås er moderklubben til Mathias, og det er der han har tilbrakt de fleste fotballtimene så langt.

Den siste tiden har han spilt for Vålerenga, men det var etter hospitering med Stabæk på turnering, at han ble invitert til PSV for første gang.

– I oktober i fjor, etter at representanter fra klubben hadde sett han spille på turnering med Stabæk sitt 2001-lag, fortalte pappa Kjølø.


– Så ble han invitert på nytt i påsken, og etter det var klubben så fornøyde at de også har sett på han her i Norge på trening og kamp for Vålerenga, la Kjølø til.

LES OGSÅ:

Hun bor i Nordre Aker, og banket både Kalla og Bjørgen i skisporet

Nordre Aker-ungdommer inn på rekruttlandslaget

Andrine (19) ofrer utdannelse og jobb, satser alt på OL i 2020

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...