Nordre Aker Budstikke

Fra Malmö til Langmyrgrenda:

Publikumsrekord, fartsrekord og kjendisrace

Vinnerbilen får et dytt ut fra start. Foto: Christian Fredrik Borg

Skydekket lettet og det ble en drømmereprise av nasjonaldagen i Langmyrgrenda søndag. Over 3200 publikummere hadde funnet veien til årets folkefest, som også ga fartsrekord og et spennende kjendisrace.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2019 kl 13:47

LANGMYRGRENDA: Med rekordantall publikummere lå alt til rette for en fantastisk reprise av 17. mai på Nordberg, som det har blitt. Etter å ha holdt seg på hjulene gjennom Mors skrekk og nedover Pål Andres-sletta ble det også ny fartsrekord i årets utgave av Norges største olabilløp, som i fjor.

I Formel 1-løypa på Nordberg ble det også et spennende oppgjør mellom motorsykkelverdensmesteren og eleven hans på landslaget.

Full fart ned Langmyrgrenda i Nordberg Grand Prix. Foto: Christian Fredrik Borg

Fra Malmö til Langmyrgrenda

Olablilløpet, som massemønstrer både unge sjåfører og publikum, ble i år internasjonalt. Malin på ni år fra Malmö dro sammen med faren de 568 kilometerne fra den svenske byen til startstreken på Nordberg. Vel fremme etter nesten seks timer kjøring var hun uheldig under prøvekjøringen, og styringssystemet støtte på utfordringer. Da var hun ekstra heldig, for de lokale jentene i "Brannbilen" lot henne være med dem i konkurransen.

Jungelbilen var blant de raskeste, og endte opp på en delt andreplass med to andre bilder. Foto: Christian Fredrik Borg


- Da faktumet at det ikke var mulig å sveise rattet og reparere bilen innen starten ble kjent var det fantastisk at jentene lot Malin være med dem. Det viser hvor hyggelige vi er her oppe på Nordberg, og det var en lettelse at det ikke ble en bomtur for Malin og faren, forteller John Mosvold, en av ildsjelene bak løpet.

Kjendisrace

Som en kickstart på "Formel 3", eller idiotklassen som den også kalles, startet Pål Anders Ullevålseter og hans elev på landslaget, Felix Jensen, først i klassen. Idiotklassen er for foreldrene, som ikke får lov til å stille i de ordinære klassene. Ullevålseters datter, Alva (6) var med i løpet, mens 28-åringen var med for moro.

Felix Jensen og Edvald Boasson Hagen klare til start i "Formel 3", eller idiotklassen som det også kalles. Foto: Christian Fredrik Borg

Farten var det lite å si på, for det var selveste Tour de France-rytter Edvald Boasson Hagen og en i støtteapparatet til en av de raskeste bilene tidligere på dagen som sto for farten ut fra start.

Det ble "close" race mellom Pål Anders Ullevålseter og eleven hans på landslaget, Felix Jensen. Foto: Christian Fredrik Borg


Etter et jevnt løp, i matchende biler, ble det til slutt sjefen selv som stakk av med en knepen seier. Han var da rett foran eleven sin på enduro-landslaget samt "Team Ullevålseter". I målområdet etter løpet ble han hyllet av eleven, selv om Jensen også skulle ha vunnet duellen.

Pål Anders Ullevålseter vant kjendisracet i Nordberg Grand Prix, som i Mesternes Mester på NRK. Foto: Christian Fredrik Borg

Kreative lokale barn

I "best in show" gikk seieren til tre lokale jenter. Charlotte Follesø, Mari Nordang og Marie-Sol Andersen imponerte juryen mest. Men det var ingen lett oppgave, for år etter år blir de imponerte over kreativiteten til de unge sjåførene.

Vinnerne av prisen "Best in show". Foto: Christian Fredrik Borg

- I år som i fjor, og alle andre år er det utrolig mange gode kandidater i kategorien "best in show". Juryen har i år valgt en vinner hvor hele familien har vært engasjerte i arbeidet med bilen, fortalte gründeren bak løpet, Lasse Berg, før han kunne utrope "The Wanted" til vinner av prisen.


De tre jentene fra Korsvoll var fornøyde med seieren etter fjordårets andreplass bak "Trumpster".

- Det var utrolig gøy å vinne! Vi så en annen bil vi anså som en sterk kandidat, men det var gøy å vinne etter en andreplass i fjor, forteller jentene som omprofilerte bilen med cowboyutstyr fra loftet til årets utgave av løpet.

Faren til Mari, Geir Egil Andersen, forteller at omprofileringen fra fjordårets enhjørning-bil til den nye cowboy-bilen ble fortatt i løpet av fem timer de siste dagene før løpet.

Vinnerbilen "The Wanted" stilte også i idiotklassen, og publkium fikk dermed se bilen tre ganger i full fart forbi storskjermen. Den siste gangen, da to av fedrene testet den, gikk det dermed ikke like bra som for jentene, og bilen havarerte halvveis i løpet.

- Det var litt uheldig, ja, ler far Geir Egil Nordang da Nordre Aker Budstikke viser bilene av bilen mot slutten av løpet i idiotklassen.


"The Wanted" støtte på utfordringer i idiotklassen, etter at begge forhjulene falt av. Foto: Christian Fredrik Borg

- I en av svingene mistet vi det ene hjulet, men fikk det på igjen. Det varte dessverre ikke lenge, og det falt av kort tid etterpå. Vi fikk likevel hjelp, og kom oss over mållinjen til slutt, forteller han, som kjørte sammen med Morten Marius Andersen.

- Verdensrekord!

- Det ligger an til å bli en nye verdensrekord i Norges største olabilløp og Langmyrgrenda! roper en engasjert speaker Kjetil Ørbeck over høyttaleranlegget. Det er nemlig ikke hvilken som helst bil som svinger gjennom den siste, men kapre svingen, Mors skrekk. "Angry Birds" vant første runde med tre sekunder, og har også seks strake seire gravert på vandrepokalen i det den passerer mållinja. Og det holder, "Angry Birds" blir klokket inn til 26 sekunder ned Langmyrgrenda og stikker med det av med seieren.

Alexander (t. v.) var satte fartsrekord ned Langmyrgrenda, og vant med det også sin sjette strake seier. Neste år overtar lillebror Kristoffer på syv pr bilen. Foto: Christian Fredrik Borg

For liten

Selv om det Nordberg Grand Prix er det beste og morsomste olablilløpet i sjåføren i vinnerbilens, Alexander Standal Borgersrud, øyne er det trolig siste året med Nordberg Grand Prix og fartsrekorder i retning Asker for hans del.

- Jeg er for stor til bilen, og den er for liten til meg, smiler han før han fortsetter:

- Neste år overtar lillebror bilen, og det skal jaktes nye rekorder, forteller eneren som har vunnet alle gangene han har stilt opp, med unntak av én.

- Du blir ikke redd når det går så fort da?

- Nei, jeg kjører en del gokart også, så jeg er vant med at det går fort. Den høye farten er det morsomme med olabil, smiler 14-åringen fra Asker.

Lillebror Kristoffer på syv år stilte også i år, i en egen bil. Selv om storebrors vinnertid ble vanskelig å tangere gleder han seg til neste år og ny bil.

Når Nordre Aker Budstikkes spør lillebror om vi kan forvente ny fartsrekord og seier fra Angry Birds og Asker svarer han kjapt ja.

- Kristoffer kjørte olabil for første gang da han var tre år, så han har vel kanskje bedre forutsetninger for å lykkes, forteller det stolte foreldrepar av to av Norges raskeste olabilsjåfører.

Jungelbilen var blant de raskeste, og endte opp på en delt andreplass med to andre bilder. Foto: Christian Fredrik Borg

- Aldri redd

Mette Solli var også på plass med mannen som vant det uhøytidelige kjendisracet, Pål Anders Ullevålseter. I likhet med mannen var hun imponert over arrangementet, og pleier å stille opp hvert år.

- Stemningen er god, mange unge boltrer seg og har det morsomt, og arrangemntet som helehet er fantastisk, smiler den tidligere verdensmesteren i kick-boksing til Nordre Aker Budstikke.

Mesternes mester-vinner Pål Anders Ullevålseter og kona Mett Solli, tidligere verdensmester i kick-boksing. Til høyre i bilvinduet, datteren deres Alva på seks år. Foto: Christian Fredrik Borg

- Både her, som i mange ørkenløp i Afrika, ble det seier til Pål Anders. Er du aldri redd når han kjører så fort?

- Jeg har blitt vant til det, så det går heldigvis fint. Han er rutinert, og jeg roer meg ned med det, avslutter hun.

Hun overlot familiens ære i idiotklassen til mannen, men var ivrig heier da datteren Alva på seks og et halvt år kjørte i Formel 1 med startnummer 91.

Mikkel Foss deltok for første gang, og synes det var gøy i Nordberg Grand Prix. Neste år kommer han tilbake. Foto: Christian Fredrik Borg

Se stort bildegalleri her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...