Nordre Aker Budstikke

«Punkteringsveien» og «potetåkeren» er nå noe helt annet

«Punkteringsveien» eller den «nypløyde potetåkeren» har fått en makeover av bydelen, fra venstre: Kjell Wilhelmsen Knut Egil Hopland og Anja Lohne Holm. Foto: Tiril Haga

Vellet leste om gangveisaken i Nordre Aker Budstikke. Bymiljøeaten ønsket ikke å engasjere seg, men Bydel Nordre Aker stilte med «makeover».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2021 kl 09:00

GREFSEN: I september i fjor møtte Nordre Aker Budstikke Tom Kristiansen på gangveien mellom Lilloe-Olsens vei og Gamle Kjelsås vei.

Han mente gangveien nærmest var som en nypløyd potetåker og farlig for turgåere, med blant annet store steiner å snuble i.

Kristiansen hadde også kontaktet Bymiljøeetaten om gangveien, men ble overrasket over deres fraskrivelse av ansvar for veien, til tross for at den var skiltet som gangvei.

– Først fikk jeg avslag på at Bymiljøetaten hadde ansvaret. Da svarte jeg at det synes jeg var merkelig siden den er skiltet. Da skrudde de ned skiltet, men i andre enden er det fortsatt skilt, sa Kristiansen.

Det skiltet er der ennå.

Vellet

Da velmedlem Anja Lohne Holm og nesteleder Kjell Wilhelmsen i Øvre Grefsen Vel leste om saken i Nordre Aker Budstikke, engasjerte de seg:

– Vi tenkte at det måtte være mulig å få gjort noe med denne veien. Etter noen flere henvendelser til Bymiljøetaten, uten hell, tok vi kontakt med i bydelen, forteller Holm.

Bydel Nordre Aker og Knut Egil Hopland, leder for parker og nærmiljøanlegg i bydelen, kom på banen.

– Knut Egil sa til oss at dette også handler om et folkehelsetiltak, og at de skulle gjøre noe. Da ble vi så glade, fortsetter Holm.


Stikkveien er nå fikset. Foto: Tiril Haga

Tom Kristiansen og hunden Nano på gangveien slik den så ut i september i fjor. Foto: Tiril Haga (Arkivfoto)

Legge til rette

Allerede i desember i fjor, ble veien fikset og steiner flyttet. Så kom snøen og det er nå det synes hvor fin den har blitt.

– Noe av formålet for oss som jobber i bydelen er jo å legge forholdene til rette for befolkningen, sier Knut Egil Hopland, ansvarlig for parker og nærmiljøanlegg.

– At noen er så pragmatiske og bare tar tak med en gang, er fantastisk. Også er det veldig fint at bydelen samarbeider med velforeningen, og at systemet fungerer, sier Anja Holm.

– Vi trenger flere slike handlekraftige folk, roser Kjell Wilhelmsen, og legger til:


– Denne veien blir brukt av skolebarn hver dag, og var håpløs å gå på med barnevogn eller rullator. Ikke minst om vinteren. Min kone har også ramlet der, på grunn av alle steinene.

– Barna kalte det bare punkteringsveien. Det er mange stikkveier her oppe, og de er jo viktige for de som bor her, og langt å gå rundt, legger Holm til.

Her ligger gangveien bydelen nå har utbedret.

Bydelen har blant annet skrapt veien.

– Vi fant midler innimellom, og har ikke noe konkret beløp på hva det kostet å utbedre akkurat denne stikkveien, men det ligger i et samleprosjekt, sier Hopland. Han legger til at de også blant annet har fikset på stikkveien i Brannvaktveien, mot Jupiterjordet.

– Ikke dødd ut

Tom Kristiansen er også fornøyd.

– Det løste jo seg fantastisk bra og veien ble fikset. Plutselig en morgen så var det flott å gå der, får håpe den holder når det blir mye nedbør også.

Velrepresentantene håper på at slike saker også skal gjøre flere oppmerksom på vellet, og at folk melder seg inn.

– Noen tror kanskje at vel har dødd ut, men det har ikke vi. Vi synes det er interessant å engasjere seg i ting som er nære, og det du møter hver dag. Det finnes mange måter å forbedre ting på, som kan gjøre ens hverdag bedre, avslutter Anja.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...