Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Radioprofilen er en «strandkatastrofe», men skal nok bade likevel

FØLER SEG 20: Bottolfsen nærmer seg 50, men føler seg 20. – Det må være Grefsen-atmosfæren, sier hun. Foto: Janina Lauritsen

Hun skal i hvert fall bade i Frysja, så lenge det ikke er kreps der. Hun liker nemlig ikke å bli kløpet i tærne...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.07.2019 kl 07:27

SOMMERPRATEN: I sommer slår Nordre Aker Budstikke av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer. Denne gangen har vi snakket med Jill Bottolfsen.

Hun er Radio Metro-programleder og bor på Grefsen. Hun er også godt kjent fra Radio 1, der hun i 1993 var med på verdens første direktesendte radiosending fra Nordpolen. Hun snek seg til et intervju med Jimmy Carter, hun var den første som sa «kødd» på radio og hun ble arrestert for å ha fått en radiolytter til å gå naken gjennom Oslo. I fjor ble hun også nominert til Årets radionavn.

– Hva opptar deg mest akkurat nå?

– At vi alle er greie med hverandre og at vi ikke må være så selvopptatte. Jeg er opptatt av miljø og at alle rundt meg har det bra. Ellers at det blir en varm og fin sommer med litt regn, så ikke gress, trær og så videre ikke tørker som i fjor, og at jeg får moreller på treet.

– Hvilke planer har du denne sommeren?


– Jeg skal jobbe, så det blir mye radio. Det er veldig koselig. Noe rydding blir det også i boder... Tenk så mye skit man samler på! Min mann Laffan og mine barn er viktige og jeg gleder meg stort til å være med dem. Så bærer det etter hvert av sted til Mallorca, der familien har en nydelig finca. Tenker mye av tiden går til å duppe i bassenget og spise masse god mat. Jeg er ikke så opptatt av den bikinikroppen, hehe, og rydde litt her og der – det er bare sånn jeg er. Men også spennende utforskning av øya. Den har altså så mye å by på. Selv om jeg har vært der nesten hver sommer i 15 år, har jeg ikke sett alt. Høydepunktet er å spise de deilige fikene på tomta. Og luktene av urter, plommer, deilig musikk... Åh, jeg gleder meg.

– Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne?

– Mitt beste sommerminne? Kanskje ikke det beste, men da jeg hadde drakamp med dyna med min søster. Vi skulle gjøre det med tennene... Det gikk særdeles dårlig da mine fire fortenner, to oppe og to nede, føk ut og det sprutet blod... Hahaha! Jeg synes alle somre har vært fantastiske, sier hun og fortsetter:

– Jo, en ting. For to år siden på Mallorca var jeg på en beach club med min venninne Wibecke. Mens vi lå i solsengen og brunet oss med et lite, eller to, glass i hånden, så vi en som liknet helseministeren. Men vi trodde det ikke var ham, så vi snappet noen fjerne, diffuse bilder av personen. Etter noen timer, mens vi fortsatt lå i solsengene litt slitne med solbriller på, snakket to personer til meg og satte seg på sengen. Det var Bent Høie og hans kjæreste Dag Terje. Mye latter og glede over disse snappene, som en venn av disse to og meg fortalte dem. Derfor kom de med en hilsen fra vår felles venn til meg! Haha! Vi inviterte dem straks til fincaen på Mallorca og koste oss med latter og glede til tidlig morgen. Veldig fine karer som vi i dag også er venner med.

– Hva har opptatt deg mest siden sist sommer?


– At jeg må skjerpe meg med solkrem. Må bruke høy faktor og smøre, smøre. Ellers jobbing på Radio Metro. Og ja! Jeg har fått enda flere herlige naboer, som skjønneste Eva Weel Skram og hennes mann Thomas. De er fine folk, de!

– Hva førte deg til Nordre Aker, og hva er det beste med bydelen, synes du?

– Jeg har bodd litt rundt omkring i Oslo og Høvik. Men så fikk jeg kjæreste som sa han hadde så fin leilighet på Grefsen. Det var jeg enig i, og vipps flyttet jeg med min sønn dit. Noen år senere fikk vi en datter. Det beste med Grefsen er at det ligger på solsiden, flotte grønne lunger, Grefsenkollen, god sushi, barnevennlig, stort sett hyggelige folk og Grefsenkollen. Der var bryllupsmiddagen og festen vår, vi har hatt konfirmasjonen til eldstemann der, og vært på utallige tilstelninger, fester og OverOslo.

– Hva synes du er det aller beste å gjøre på en varm sommerdag?

– Sitte i kjelleren, for der er det svalt... Bade på Frysja om det ikke er for mye kreps der, haha! Liker ikke å bli kløpet i tærne... Grille hjemme, god vin og fin musikk med besøk av familie og venner.


– Hva leser du i sommer?

– Håper jeg klarer å gjennomføre en bok... Spøk til alvor: Jeg skal lese min Radio Metro-kollega Hans-Olav Thyvolds 300 hundre siders-bok «Snille hunder kommer ikke til Sydpolen», den har høstet god kritikk og skal være gøyal!

– Klarer du å koble helt av og nyte sommeren?

– Nei, jeg klarer helt sikkert ikke det. Jeg må nok vaske og støvsuge litt, lage mat og surre rundt som en propell... Jeg erkjenner at jeg har litt for mange lopper i blodet. Bare vit at jeg er et lite helvete på en strand... Opp, ned, rette på håndkle, koste bort sand, kjenne på vannet, må i kiosken, sulten, smøre meg, gå hvileløst rundt, rote i vesken... Jeg er en strandkatastrofe! Men veldig snill! God sommer!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...