Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rådyrmor med barn i rushen

Tidlig onsdag morgen var rådyrmor og liten kalv på farten i hage langs travle Grefsenveien. Viltnemda ble kontaktet, men det ble politiet som til slutt kom for å hjelpe.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2014 kl 13:01

KJELSÅS: Langs travle Grefsenveien onsdag morgen ble det oppdaget en rådyrmor med en liten kalv som tråkket rundt i villahage. Moren så ut til å klare å komme seg ut via åpning i gjerdet mot nabohage på egenhånd, mens kalven klarte det ikke. .

Se video av rådyrmor og kalven hennes:

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Viltnemda ble kontaktet.

- Vi rykker ikke ut i slike situasjoner så lenge ikke dyrene er skadet. Vår erfaring er at dyrene som regel klarer å komme seg ut av hagene selv, sa Tea Turtumøygard, på vakttelefonen til kommunens viltnemda.

Blant "tilskuerne" til rådyrdramaet i Grefsenveien var også Gullfisken Familiebarnehage. Sven Andresen fra barnehagen kontaktet politiet, og de ville gjerne bistå. Ikke lenge etter svingte politibil med tre politimenn inn ved hagen.

- Vi bistår også i slike saker hvis vi har tid og anledning, sa politiet.

Åpnet porten

Porten ble åpnet ut mot Grefsenveien, og trafikken klar til å stoppes. Politimennene gjorde iherdige forsøk på å få rådyrmor og kalven ut av hagen og porten, og mot Grefsenkollen og mer passende rådyrområder på andre siden. Men dyrene ble skikkelig stresset av redningsforsøkene og den lille rådyrkalven var til og med frempå og angrep den ene politimannen.

Fikk fred

Anbefalingen til slutt ble å la dyrene få roe seg ned, og at alle skuelystne trakk seg tilbake. Porten står nå åpen, så da er det ihvertfall enklere for dyrene å komme seg ut. Så får vi håpe at mor og barn i skrivende stund nå har kommet seg trygt avgårde til langt mer passende rådyrområder enn langs travle Grefsenveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...