Nordre Aker Budstikke

Rangert som nummer to av 300 idrettsskoler i verden

Norges Idrettshøgskole gjør det særdeles godt på internasjonal ranking av idrettsskoler, og er nå nummer to av 300. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Rektor Lars Tore Ronglan forteller at dette er et resultat av bevisst forskning på lik linje med utdanning over flere tiår.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2018 kl 09:46

SOGN: – Å bli rangert som nest best blant over 300 institusjoner over hele verden, er jo et fantastisk resultat. NIH har rykket opp en plass hvert år, så det blir spennende å se hva som skjer i 2019, sier en fornøyd rektor Lars Tore Ronglan ved NIH til egen hjemmeside.

LES OGSÅ: Flunkende ny skole, men ser nøyaktig ut som for 50 år siden

Nærmere verdens beste idrettsutdanning

Siden 2016 har den uavhengige og anerkjente ShanghaiRanking publisert en rangering over idrettsutdanningsinstitusjoner i verden. Over 300 universiteter og idrettsfagsrelaterter studiesteder blir vurdert årlig.

– Norges idrettshøgskole er landets største og eldste idrettsutdanning og eneste vitenskapelige høgskole innen idrettsvitenskap. Høgskolen har helt siden rangeringen startet, ligget helt i tet med 4. plass i 2016 og 3. plass i fjor. I år har høgskolen rykket enda nærmere plassen som verdens beste idrettsutdanning.

LES OGSÅ: Det er kanskje spesielt én ting du ikke visste om idrettshøyskolen...


En populær skole, NIH på Sogn, og scorer høyt på internasjonal ranking. Foto: NIH/STATSBYGG

Bevisst satsing

– Med årets andreplass befester NIH vår posisjon i den desiderte verdenstoppen når det gjelder idrettsforskning. Dette er resultat av bevisst satsing på forskning på lik linje med utdanning over flere tiår, sier Lars Tore Ronglan - her kan du lese hele saken fra nih.no.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...