Nordre Aker Budstikke

Raser etter besøk på tannklinikken

Kringsjå tannklinikk er kommunal og holder til i idrettsbygget på Nordberg skole. Foto: Christian Fredrik Borg

– Jeg er helt sjokkert over kapasitetsmangelen ved Kringsjå tannklinikk, sier den ordløse tenåringsmoren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KRINGSJÅ: Sønnen har en diagnose som gjør at han blant annet sliter med tannhygiene.

I mars fikk han påvist skade i ei tann. Tenåringen fikk time i mai for å fikse skaden. I mai ble timen utsatt til juni av foreldrene.

– Da han dukket opp til timen i dag (i juni, journ. anm.), var tannlegen syk - og ny time for å XX (utbedre skaden, journ. anm.) er 2. september, skriver moren i en henvendelse til kommunen.

Kringsjå tannklinikk ligger like ved de tre skolene i området, Elverhøy, Kringsjå og Nordberg.

Ordløs

– Jeg har ikke ord for hvor ekstremt dårlig dette er. Skal et barn måtte vente i seks-syv måneder på å få (reparert skaden, journ. anm.) i en tann? Jeg er helt sjokkert over kapasitetsmangelen ved Kringsjå tannklinikk, fortsetter tenåringsmoren.


Helseetaten i Oslo kommune er ansvarlig for Kringsjå tannklinikk. Foto: Christian Fredrik Borg

Det er Helseetaten som er ansvarlig for den kommunale tannklinikken.

I et svar til moren beklager de at timen ble utsatt.

– Timen ble omgjort to ganger før sommerferien. Så kom sommerferien hvor vi har færre medarbeidere på jobb, og da tar det lengre tid å få time. Det er verdt å merke seg at vi i alle slike situasjoner vurderer hastegrad individuelt ut fra tannhelsefaglig kompetanse, sier avdelingsdirektør for Tannhelsetjenesten, Per Christian Prøsch, til Nordre Aker Budstikke.

Færre enn vanlig

– Er ventetiden uforsvarlig lang?


– I dette tilfellet er svaret nei. Ventetiden er faglig forsvarlig. Generelt så har koronasituasjonen påvirket Tannhelsetjenesten ved at vi har hatt redusert drift i en lang periode.

I praksis betyr det at de har hatt færre pasienter enn ved en normal driftsituasjon.

– Det har påvirket hvor mange pasienter vi har tatt inn til ordinær undersøkelse, men tilbudet ved akutte henvendelser og øyeblikkelig hjelp har i hele perioden vært opprettholdt, forteller avdelingsdirektøren for Tannhelsetjenesten.

– Varierende ventetid

Tannklinikkene er ikke tilbake i ordinær drift.

– Det betyr at ventetiden for å komme inn til ordinær undersøkelse er noe lengre for de av pasientene som vurderes å være friske. Under hele pandemien har vi hatt et kontinuerlig arbeid med å prioritere de pasientene som har størst behov for behandling hos oss, sier Prøsch.


Tannklinikken behandler pasienter under 20 år. Foto: Christian Fredrik Borg

– Hvor lang er ventetiden ved Kringsjå tannklinikk og de andre tannklinikkene i Oslo?

– Ventetiden for videre behandling etter at pasientene har vært til ordinær undersøkelse varierer ut fra diagnose, alvorlighetsgrad og hvor langt sykdommen har utviklet seg, smertetilstand og pasientens almenntilstand.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...