Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Råsterke Eirik sikret første medalje på 11 år

Oslo Idrettslag skal tilbake i svømmetoppen

RASK: 59.57 på 100 meter medley er ny klubbrekord i OI.

Oslo Idrettslag hadde ikke tatt medalje i stafett på 11 år under UM i svømming.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2013 kl 19:25

ASKER: Men under Ungdomsmesterskapet (UM) i Risenga svømmehall sørget Eirik Helgaker (16) for to medaljer til klubben, da han tok bronse i både 50 meter rygg og 100 meter medley. I tillegg var han med å sikre klubbens første medaljer på stafett på hele 11 år.

- Det er utrolig deilig at klubben er under utvikling og at jeg får være med på å starte den nye æraen. Vi skal vise folk at denne klubben skal man være redd for, sier Eirik Helgaker.

Noe på gang

Den råsterke svømmeren imponerte alle da han satt ny klubbrekord.

Han svømte under minuttet på 100 meter medley.

- Jeg er veldig stolt. Vi har utrolig dyktige trenere, som bringer nye talenter på banen. Deres fokus er å utvikle svømmere og ta de ett steg videre, sier Helgaker.

LES OGSÅ: Sara Nordenstam satser i Oslo Idrettslag

Han skryter av hovedtrener Nils Davidsen, som kom til klubben for tre år siden.

- Vi har hatt en downperiode og slitt med å få opp nye talent. Da jeg kom til klubben tok jeg tak i treningskulturen og bygde en ny ramme rundt treningene, sier Davidsen.

Og under UM høstet klubben endelig frukter av det gode arbeidet som er lagt ned.

Det ble flere stafettmedaljer og to individuelle bronsemedaljer til Eirik Helgaker.

- Dette er veldig gøy og det gir hele klubben ny selvtillit. Spesielt guttene har stabilisert seg på et høyt nivå, sier han.

Lite tid i svømmehall

Selv om det blir mindre tid i svømmehallen på grunn av for få tilbud, så merker klubben at det er stor pågang av folk som vil svømme.

- Vi har hatt en nedgang i treningstid på grunn av at Sogn bad er stengt. Men rekrutteringen er bra, sier Davidsen.

LES OGSÅ: Sogn bad stengt ut året

Eirik Helgaker mener uansett at klubben har løst det problemet greit.

- Jeg vil selvsagt trene mer i basseng, men vi løper mer ute nå. Selv om kortbanetilbudet ikke er bra, så viser vi her at vi har noe på gang, sier han, og håper at utviklingen fortsetter.

- Målet er flest mulig medaljer og jobbe for å konkurrere i toppen, sier Eirik.

Eirik Helgaker, Marius Nygård, William Stey  Hjertaker ogMartin Ross Hemminghyth deltok på stafettlaget som vant to sølv og tre bronse.

LES OGSÅ: Niksja Stojkovski sikret fire gull

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...