Nordre Aker Budstikke

Byrådslederen til Kringsjå:

Raymond Johansen dro på klubbesøk - og ble der lenge

Verdensmester på ski, og Lyn-løper, Hans Christer Holund og byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) hadde litt av hvert å snakke om på Kringsjå, tirsdag kveld. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Verdensmester Hans Christer Holund og skigruppa gleder seg over planene om nytt rulleskianlegg, og lokalderbyet mellom Lyn- og Skeid-jentene ble blåst i gang av byrådslederen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2019 kl 12:58

KRINGSJÅ: Denne gangen var det byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv, som tok turen til SFK Lyn og Kringsjå - for å se på anlegget og møte Lyn-folket. Sist var det partikollega og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen som var på befaring, tidligere i vår, kunstgresset ved hovedbanen er under rehabilitering.

Byrådslederen drar først og fremst til Kringsjå for å lytte til hvilke planer og behov Lyn har fremover, samt møte utøvere, trenere og de som driver klubben. Her vil klubbens erfaringer - fra utøvere til ledere - være viktig å få med seg, opplyste byrådslederens kontor til Nordre Aker Budstikke i forkant av besøket.

Men det er langt fra første, eller andre gangen, Raymond Johansen er på Kringsjå.

– Som tidligere fotballspiller, fotballtrener og fotballpappa, både i Lindeberg i Vålerenga, så har jeg vært her på Kringsjå, mange ganger! understreket han, på vei opp til Snøparken ved Norges Idrettshøgskole og Lyns skitrening.

Det er spennende ting på gang for Lyn og skigruppa. Et nytt rulleskianlegg er på trappene - noe også Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere - i regi av Bymiljøetaten og i samarbeid med Lyn, Koll IL og Olympiatoppen.


Planen er å regulere en trasé på 3-4 kilometer - for rulleski med asfalt og lys. Vinterstid skal traséen bli en del av Sognsvann Snøpark med skiløyper for trening og skirenn, og med snøproduksjon og utkjøring av snø som i dag.

Planforslaget skal konsekvensutredes, går det også frem av saken. Status i saksinnsyn i Plan- og bygningsetaten kan du lese her, blant annet har det vært avholdt to dialogmøter i saken.

Grunneiere er Oslo kommune, samt Staten ved henholdsvis Norges Idrettshøgskole og Statsbygg.

Lyn Ski, med byrådsleder Raymond Johansen foran. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Byrådslederen er oppdatert om planene for det nye rulleskianlegget. Han kan også fortelle at han også har gått aktivt på ski, i Oppsal Idrettsforening, men det er noen år siden.


Det vrimler av små og halvstore skiløpere - med og uten rulleski i Snøparken. Også en stor skiløper, for Lyn-løper og verdensmester på 50 km fristil under Ski-VM 2019 i Seefeld, Hans Christer Holund, er en tur innom.

De har litt å prate om - byrådslederen og verdensmesteren, Holund får også fortalt at det er takket være nettopp Lyn, at han tok opp skikarrieren igjen, og lar også klubben få en del av æren for at han har blitt så veldig god på ski.

Holund fortalte også byrådslederen at han trener rundt 25 timer i uka, og går mye på både rulleski og vanlig ski, sistnevnte gjelder for hele året. Blant annet trenes det i Torsby i skitunnelen. Når han trener på rulleski, så bruker han veiene. Holund gleder seg nok også over planene om ny rulleskitrasé på Kringsjå:

– Per i dag er det altfor dårlig med rulleskianlegg i Oslo. Vi har jo blant annet Holmenkollen, men det er for videregående. Det har jo skjedd mye siden jeg begynte å gå på rulleski, for flere år siden. Da var det ikke så mange som gikk på rulleski, men nå gjør jo alle utøverne det. Vi må få ungene vekk fra trafikken, det er farlig for de å gå i trafikken på rulleski, sa Holund til byrådslederen, og er helt enig med langrennskollegaer Sjur Røthe og Pål Golberg, som Nordre Aker Budstikke møtte på for kort tid siden: Asfalten i Maridalen er altfor dårlig.


Hans Christer Holund roste Lyn, og ga klubben æren av at han igjen satset på skikarrieren, her med styreleder i Lyn Ski, Geir Moe, og byrådsleder Raymond Johansen, til venstre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De unge Lyn-gutta Ola, Nicolay, Trym og Espen har nylig vært på økt i nevnte Maridalen:

– Vi gleder oss veldig til en nye rulleskitrasé her. Vi hadde en økt i Maridalen i dag. Det skjer flere uhell og småskader på grunn av dårlig asfalt. I tillegg er det faktisk best å gå mest mulig i midten i veien der, for der er det ofte litt bedre asfalt, forteller de.

Lyn-gutta tar gjerne et rulleskianlegg på Kringsjå. Foto: PRIVAT

Daglig leder i Lyn Ski, Annik Bjørndal, støtter opp under guttas uttalelser.


– Vi vil gi trygge treningsforhold for alle våre - og flere til. Per tiden bruker vi denne lille asfaltbanen her i Snøparken, og som forsvinner etter hvert som Olympiatoppen utvider. Og som vi alle er enige om, Maridalen er livsfarlig - så også for rulleski. Derfor er det uhyre viktig for oss å få til nettopp en rulleskiløype. Vi har også paraidrett hos oss, og flere piggere. Også for de vil det være super viktig med en slik løype. Der kan de pigge, uten trafikk.

– En slik løype vil også være viktig for vinterens langrenn. God og riktig rulleskiløype med kanoner, gir bedre mulighet for produksjon av snø om vinteren og "sikrere" anlegg. Vi ønsker jo å dyrke vår nasjonalsport alt vi bare makter, legger hun til.

Byrådsleder Johansen nevner også nye Lillomarka Arena, og der trener også Lyn-folket, legger styreleder i Lyn Ski, Geir Moe til.

Tips til tur

Johansen kan videre fortelle at han også har rulleski, men at han også har mange ting han ikke bruker veldig ofte. Men Holund har et aldri så lite rulleskiturtips å gi til byrådslederen, men det er vel mulig at byrådslederen kanskje ønsker å dele opp turtipset i etapper - over lengre tid.

– En treningstur for meg på rulleski starter gjerne ved Olympiatoppen her. Jeg går til Solemskogen, over til Grefsen og opp til Grefsenkollen. Kjører ned igjen derfra, så går jeg en tur bortom Bogstad. Så via Ole Bulls vei og opp til Tryvann, og ned igjen, frister Holund.

Blåser i gang kampen

Så gjelder det å sykle i full fart fra Snøparken og ned til nederste kunstgressbane til Lyn-anlegget. For Lyn jenter 15 år i interkrets, skal spille mot gjestene fra Nordre Åsen: Skeid-jentene. Den kampen skal byrådslederen blåse i gang.

Der går fløyta og bydelsderbyet er i gang.

– Det er fantastisk å være her hos Lyn. Her får de til mye bra. De er gode på rekruttering og barna stråler av idrettsglede. Det er også spennende å høre hvilke ambisjoner de har for både fotballen og skiidretten her på Kringsjå og i Nordre Aker, legger Johansen til.

Ingen asfalt i Maridalen

Om innspillene om Maridalsveien, svarer han følgende:

– Det er ingen planer om asfaltering nå. Det planlegges videre for å bygge om veien for å legge til rette for fotgjengere og syklister, og da vil det bli en større jobb. Et par år frem i tid tidligst. Vi har ikke anledning til å ta initiativ til fortgang i ny asfalt i Maridalen nå.

Fløyta går, byrådsleder Raymond Johansen fikk æren av å blåse i gang interkretskampen mellom Lyn og Skeid, jenter 15 år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Daglig leder i SFK Lyn, Sjur Skridshol, tok imot byrådslederen på Kringsjå. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Underkapasitet

Daglig leder for SFK Lyn, Sjur Skridshol, er fornøyd med møtet på Kringsjå:

– Vi fikk to timer med byrådslederen, og ga en skikkelig gjennomgang av klubben. Både om hva som er bra og hva som er mindre bra. Det ble naturlig nok mye snakk om anleggsutvikling. Fotballen her har den største underkapasiteten i Oslo, og ski-gruppa er selvfølgelig som nevnt veldig opptatt av å få en god fremdrift på den planlagte rulleskitraseen. Byrådslederen var lyttende og positiv, oppsummerer Skridshol i etterkant av besøket.

– Johansen virket å ha stor forståelse for våre utfordringer. Han kjente godt til mange av våre planer på kort sikt og sa at han synes klubben jobber godt opp mot Bymiljøetaten og politikere. Det ble god stemning under møtet, jeg tror det er viktig både for klubben og byrådet å bli bedre kjent. To timer med byrådslederen i en god og konstruktiv atmosfære, tror jeg vi skal være svært fornøyde med. Vafler, syltetøy, saft og kaffe falt i god smak.

Lykke til med kampen, til Lyns jenter 15 år i interkrets, mot Skeid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lokalderbyet

Så litt tilbake til fotballen - hvordan gikk lokalderbyet? Jo, Lyn vant over bydelsnaboene Skeid (6-2), og etter sigende var dette årsbeste av jentene fra Kringsjå.

Lyns jenter 15 år kan juble etter å ha vunnet kampen mot Skeid-jentene, 6-2, på Kringsjå tirsdag kveld. Foto: DAG STANDAL

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...