Nordre Aker Budstikke

Realitykongen fra Nordmarka klar for Mesternes mester

Pål Anders Ullevålseter er klar for Mesternes mester første nyttårsdag. Foto: Christian Fredrik Borg

I vinter fulgte over en million TV-seere Pål Anders Ullevålseter fra Nordmarka i finalen av TV2-suksessen «Farmen Kjendis». 50-åringen som tidligere er enduro- og rallykjører blir rett etter nyttår å se på TV-skjermen igjen i Mesternes mester.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2019 kl 14:07

ULLEVÅLSETER: Ullevålseter har blitt et kjent navn blant TV-titterne. I 2007 deltok han i «Isdanserne» på TV2.

Beviset på seieren i en av mange realityserier harn har deltatt i, TV2-serien Isdanserne, står i barndomshjemmet, Ullevålseter. Foto: Christian Fredrik Borg

Fire år senere deltok han i kjendisversjonen av «71 grader nord». Som nevnt deltok han i TV2-programmet «Farmen kjendis» i vår.

Alle tre deltakelsene endte med seier. Det skal også nevnes at han var en av kjendisene som danset med en proff dansepartner i «Skal vi danse». Han gikk imidlertid ikke til topps i programmet som ble vist i 2013.

Enduro

Som fullstasende utøver konkurrerte han i både enduro og rally. Konkurransene varer som oftest i opptil syv-åtte timer. Verdens lengste ørkenrally, Rally Dakar som arrangeres i nettopp Dakar, har han fullført ni ganger.


Over de tradisjonelle lokale skiltene, som veiviser turfolket i marka, er også retningen og avstanden til Dakar merket. Foto: Christian Fredrik Borg

I dag er han landslagssjef og trener for syv satsende utøvere på endurolandslaget. Jobben er både morsom og krevende. Selv sier at han av og til har andre meninger enn utøverne, og at foreldrene noen ganger har andre ambisjoner og ønsker enn treneren.

Mesternes mester

Den nylig fylte 50-åringen blir i starten av januar å se i Mesternes mester på NRK. I Mesternes mester møtes tidligere toppidrettsutøvere for å gjøre opp om hvem som er den beste. Gjennom ulike øvelser i hvert program, både individuelle og i lag, ryker én og én ut.

Den med færrest poeng velger en den skal møte i en «natttest». I natttesten har det tidligere vært reaksjon og balanse i svært mentalt krevende øvelser. Taperen må forlate konkurransen.

Selv mener Pål Anders at Mesternes mester ikke var det optimale programmet for ham:


– Mesternes mester går på idrett og der er det nok en del som stiller sterkere enn meg, innrømmer Ullevålseter.

Han sier at å delta har vært en drøm, men mener at Mesternes mester er det siste man er med på. Tidligere, da han satset, deltok han i realityprogrammer for eksponering og synlighet blant sponsorer. Ullevålseter bekrefter imidlertid at han har fått noen henvendelser om deltakelse i underholdningsprogrammer etter karriereslutt. Foreløpig har han ikke takket ja til mange innen denne kategorien.

LES OGSÅ: Drillos datter er Mesternes mester-aktuell: – Kuttet ut sukker og alkohol og begynte å trene to ganger om dagen

Fantastisk gjeng

Pål Anders Ullevålseter i stua han vokste opp i. Foto: Christian Fredrik Borg

Selv om han gruet meg mest til den sosiale delen av programmet, hvor man gjerne sitter flere timer rundt middagsbordet med de andre deltakerne, viste det seg at det ikke ble så ille som først antatt.


– Det var en fantastisk gjeng og jeg ble godt kjent med Lars Berger, som jeg sov på rom med. Man kan si det ikke ble konflikter som i Ex on the beach (TV-serie, journ. anm.), ler Ullevålseter.

Avtale med kona

Kona Mette Solli, tidligere proff kick-bokser, deltok i sesongen som ble vist på TV i 2015. Solli kom på en imponerende tredjeplass, og ble beste kvinne.

– Hadde du et ekstra konkurranseinstinkt for å slå henne?

– Vi ble enige om at vi ikke skulle ha noen intern kamp, men jeg merket jo på presset under konkurransen. Så får vi se hvordan det går, smiler en hemmelighetsfull Ullevålseter.

Brente vafler

Markastua Ullevålseter, fem kilometer nord for Sognsvann, i Nordmarka. Foto: Christian Fredrik Borg


Pål Anders vokste opp på Norges kanskje mest populære markastue. Foreldrene Gerd og Otto Ullevålseter har drevet markastua hele Pål Anders' liv. Som ung hjalp han også til. Han har ingen planer om å ta over Ullevålseter.

– Hvis det lukter brent her er det stor sannsynlighet for at det er jeg som har stekt vafler, smiler 50-åringen. Det er broren min som er odelsgutten av oss to, så det blir han som tar over.

– Er det snakk om lang tid før en overdragelse vil skje?

– Nei, det er nok snakk om kortere tid, avslutter Ullevålseter.

Pokaler i fleng

Barndomshjemmet og markastua er svært populært blant turgåere sommer som vinter. Om du har vært innom har du trolig lagt merke til alle premiene som er pent plassert på pilarene under taket i hovedrommet. Du har kanskje også lurt på hvor mange det er? – Ikke mindre enn 600 pokaler, kranser og andre premier det blitt hans i løpet av de første 50 årene.

I hovedsalen i markastua er over 600 pokaler og andre premier pent plassert oppunder taket. Foto: Christian Fredrik Borg

Så gjenstår det å se om Mesternes mester-trofeet også finner veien til Ullevålseter. Første episode vises allerede første nyttårsdag på NRK1. Deretter sendes episodene i gullrekka fredager fra 4. januar.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...