Nordre Aker Budstikke

Veldig imponerende:

Rekorden var på 86.000 kroner, den ble så til de grader knust i år!

Det var en av lærerne som hadde en idé om hvordan man kan samle inn penger til en god sak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2018 kl 10:25

DISEN: – Rekorden fra tidligere innsamling var på 86.000 kroner. Nå viser siste telling at vi har fått inn hele 240.798 kroner i år. Årets aksjon overgikk alle tidligere år!

Undervisningsinspektør Bjørg Haugland ved Disen skole forteller at de hvert år, i 16 år nå, samler inn penger til SOS-barnebyer. Det er forskjellige byer og land, hvert år. I år valgte skolen ut Ipiales i Colombia, pengene skal også støtte oppunder et familieforsterkningsprogram i den colombianske byen.

Aksjonsuke

– Hele uka er preget av innsamlingsaksjonen. Vi starter mandagen med kick off, hvor en representant fra SOS-barnebyer kommer og forteller om organisasjonen og arbeidet deres. Vi har også faste sanger i forbindelse med aksjonen. I år var det kunstneriske innslaget colombiansk dans av norsk jente som er adoptert fra Colombia, elevene deltok også på dette, forteller Haugland.

Fikk betalt for hver runde

Hun fortsetter.

– Onsdag var selve skoleløpet. Elevene hadde i forkant fått med seg informasjon om opplegget, til familie og andre som kunne være interessert i sponsing. En elev fikk kanskje flere sponsorer, som betalte en viss sum for hver runde eleven løp på onsdag - runden gikk inne på skolens område. Så brukte elevene mattetimen i etterkant, til å regne ut hvor mye penger de kunne innkassere fra sponsorene.


Pengene ble vippset direkte til SOS-barnebyer.

Marked

Det var en av Disen-lærerne som kom på den geniale måten å samle inn penger på, fra erfaring som lærer ved annen skole fra tidligere.

Fredag var selve markedsdagen, elevene hadde selv laget forskjellige ting i kunst og håndverkstimene, som de solgte til foreldre og andre. Elevene solgte også brukte bøker, bokmerker, nøkkelringer, popcorn, sveler og annet.

Det var også tre kafeer på markedsdagen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...