Nordre Aker Budstikke

Rekordinteresse for studieplasser - Sebastian er en av de heldige

Sebastian Javier Izquierdo Torres (19) fra Ullevål er en av de heldige som kom inn på sykepleierstudiet.

OsloMet opplever i år økt interesse for høyere utdanning. Sebastian Javier Izquierdo Torres (19) er en av de heldige som kom inn på sykepleierstudiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2020 kl 08:12

ULLEVÅL: Nylig sendte OsloMET ut pressemelding om rekordinteresse for studieplasser ved høyskolen:

«OsloMet opplever i år økt interesse for høyere utdanning. 7939 søkere fått tilbud om studieplass ved universitetet, noe som er over 500 flere enn i 2019. Ved hele 37 av studiene ved OsloMet må søkerne i år ha en poengsum på over 50 for å komme inn.

Prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, sier trenden er gledelig, og ser flere mulige sammenhenger med koronasituasjonen.

− Den økte arbeidsledigheten vi har fått den siste tiden, har nok gjort at flere ønsker å ta høyere utdanning, sier Waaler.»

En av de heldige

Sebastian Javier Izquierdo Torres (19) var en av de heldige som har kommet innpå studiet han ønsket seg, Sebastian vil bli sykepleier:


-Jeg ble veldig glad og følte meg ekstra heldig når jeg fikk vite at det hadde vært mange flere søkere i år enn tidligere år, sier Torres til Nordre Aker Budstikke denne uka.

Sebastian, som avsluttet Elvebakken videregående skole i sommer, kom inn på sykepleierstudiet, og gleder seg til flere ting fremover:

– Jeg gleder meg blant annet til å få mye kunnskap om hvordan jeg kan hjelpe andre og samfunnet, og til å få mange nye utfordringer.

Sebastian forteller også at han ikke sjekket hvor høyt snittet var på studiet han ønsket å komme inn på.

– Jeg sjekket ikke hva snittet var, jeg bare søkte og håpet på at det ville gå bra, sier han.


Fra pressemeldingen fra OsloMet går det også frem at helse og sosialfaglige utdanninger som barnevern, vernepleie og sykepleie også har hatt en økning på søkere og økt poenggrense.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...