Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rekordmange deltakere til filmfestival for ungdom

Sjermdump far Magnus Melings «Vannkrig», én av 30 filmer i årets Tilt kortfilmfestival. (SKJERMDUMP, YOUTUBE).

Skuespillerne Charlotte Frogner, kjent fra «Side om side», og Ida Elise Broch, fra «Det tredje øyet», sitter i juryen når ungdom fra hele Oslo skal konkurrere i kortfilm på Trikkehallen i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2016 kl 14:40

KJELSÅS: Lørdag rulles (muligens) den røde løperen ut på Trikkehallen ved endestasjonen til Kjelsåstrikken.

Da arrangeres Tilt Kortfilmfestival, den eneste kortfilmfestivalen i Oslo for ungdom mellom 13 og 22 år.

Alle påmeldte filmer blir vist, og vurdet av en jury bestående av fagfolk innen bransjen. I år er det skuespillerne Charlotte Frogner og Ida Elise Broch, samt regissør Håkon Anton Olavsen. Han vant selv prisen for beste film under Tilt i 2010 og 2012.

Juryen består av Charlotte Frogner, Ida Elise Broch og Håkon Anton Olavsen. Foto: TILT KORTFILMFESTIVAL

Det deles ut priser til de tre beste filmene, beste musikkvideo, beste animasjon, beste ungpris (13-16 år), samt en publikumspris.

LES OGSÅ: Glasshusets ungdomstilbud i Nordre Aker er «gullstandarden»

Deltakerrekord

– Vi har aldri hatt så mange påmeldte filmer som i år. Det er tilsammen 30 filmer som blir visst på festivalen, sier Janko Radovanovic, som er arrangement- og teknisk ansvarlig på Trikkehallen.

Deltakerne er hovedsakelig fra Oslo og Akershus. Mange av dem er elever fra Elvebakken videregående.

En av deltakerne fra Nordre Aker er Magnus Meling med filmen «Vannkrig». Se den her:

I tillegg til festivalen arrangerer Tilt hvert år en «filmplakatkonkurranse» i samarbeid med Elvebakken vgs.

Årets Tilt-plakat.

– 30 elever får i oppgave å lage plakater til fiktive filmer. Alle plakatene blir stilt ut både på Trikkehallen og på skolen, og en av dem blir valgt som offisiell plakat til neste års festival, sier Radovanovic.

LES OGSÅ: Vi skal dele ut 10.000 kroner og holde konsert for Årets ildsjel i Nordre Aker! Men du må nominere kanidater nå!

Motiverende festival

Arrangøren venter mange til festivalen på lørdag, både filmskapere, deres venner og familie, og mange andre som er glad i film.

– Er det noen gjengangere, eller mange nye som er påmeldt?

– Det er veldig vanlig med gjengangere på filmfestivalen vår. 30 prosent av regissørene fra 2015 er med i år. Jeg tror at festivalen vår hjelper mange å motivere seg til å bli ferdig med filmideene sine. Som kunstner selv, vet jeg at dersom man ikke har en utstilling, konsert, filmfestival eller en frist generelt, kan man risikere at ideene aldri blir til noe konkret som kan vises til andre, sier Radovanovic, og legger til:

– Men, det er også mange nye navn på festivalen, og det er vi glade for.

Tilt kortfilmefestival arrangeres på Trikkehallen på Kjelsås, Midtoddveien 12, lørdag 12. november. Du kan se alle de nominerte filmene her!

LES OGSÅ: Fjortisforeldre: Slik kan dere forstå tenåringshjernen

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...