Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rekordmange nye studentboliger i 2017

På Kringsjå finansieres byggingen av 200 nye studenthybler i 2017. Fram mot 2020 skal SiO bygge 1500 nye studentboliger her, og arbeidene er i gang. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Regjeringen og samarbeidspartiene har vedtatt å finansiere 2500 nye studentboliger i 2017. 631 av disse i Oslo – nesten 550 i Nordre Aker alene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2017 kl 12:15

NORDRE AKER: Studentbydelen Nordre Aker fortsetter å vokse. Flere store byggeprosjekter for studentboliger er på gang, blant annet på Kringsjå, i Nydalen og Blindernveien.

Fredag presenterte regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF hvilke prosjekter som har fått innvilget støtte til bygging i 2017. Og her kommer Nordre Aker godt ut.

2500 hybler

Fredag morgen var Høyres Kristin Vinje (nærmest) og Venstre-leder Trine Skei Grande på Kringsjå sammen med Østlandsseningen for å fortelle hvilke studentboligprosjekter som får penger i 2017. Foto: UTLÅNT

I regjeringens budsjettforslag i fjor ville den sette av 644,6 millioner kroner til bygging av 2200 studenthybler. Dette ble imidlertid økt til 2500 da Høyre, Frp, KrF og Venstre inngikk budsjettforlik.

– Det har aldri før vært bygget flere studentboliger, og nivået er over dobbelt så høyt som under forrige regjering. Da var gjennomsnittet 975, sier Kristin Vinje, stortingsrepresentant for Høyre, medlem i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og hjemmehørende på Korsvoll.

I 2015 og 2016 ble det bygget 2200 nye sudentboliger årlig på landsbasis. Og behovet er stort. Hvert år står mange tusen studenter i boligkø. I fjor var tallet nærmere 7000, bare i Oslo.

Regjeringen har programfestet at den vil bygge ut flere studentboliger, og viser til at økt bygging av stdentboliger også er et viktig bidrag til å opprettholde aktiviteten i byggenæringen.

Kringsjå og Nydalen

– Jeg er glad for at det nå gis tildeling til totalt 681 hybelenheter til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, hvorav 631 går til Oslo og 50 til Lillestrøm. I tillegg tildeles 150 hybelenheter til samskipnaden i Ås. Det betyr totalt 831 nye hybler i 2017 til Oslo og Akershus. Dette er et viktig bidrag til å sørge for nok studentboliger i vår region, sier Vinje.

På denne måten kan samskipnadene begynne realiseringen av viktige boligprosjekter.

I Oslo blir nå Gjerdrums vei 10 i Nydalen (334 hybelenhter), «diverse fortettingsprosjekter» (46 hybelenheter), neste fase Kringsjå (200 hybelenheter), og Brenneriveien 11 (51 hybelenheter) realisert, samt 50 hybelenheter i Lillestrøm.

I tillegg får Studentsamskipnaden på Ås midler til 15 hybelenheter til fortetting i Skogveien.

I Gjerdrumsvei 10, som ligger på andre siden av Akerselva (ved pipa som ses i bldet) skal SiO bygge 460 nye studenthybler. De har fått finansiering til 334 av disse i 2017. I nummer 12 (bygget til høyre) skal den private aktøren, Fredensborg eiendom, bygge 263 studenthybler. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Slik blir «nye» Kringsjå, med 1500 nye studenthybler i 2020

Et problem som ikke er løst over natten

Selv om satsingen på studentboliger i år er stor, er det fortsatt er behov for flere. SiO alene har sagt de vil bygge 3000 nye boliger de nærmeste årene, i tillegg til de 8400 boligene de allerede har i Oslo og Akershus.

– Årets tildeling er et viktig skritt for å oppfylle regjeringens løfte om å bygge flere studentboliger. Utfordringene i boligmarkedet vil ikke være løst over natten. Men vi har med 2017-budsjettet sørget for å fortsette det historisk høye nivået fra i fjor, og vi vil fortsette å bygge flere studentboliger i årene fremover, sier Vinje.

Slik er pengene fordelt

Fordelingen til de enkelte studiestedene er gjort med bakgrunn i en helhetsvurdering hvor blant annet dekningsgrad på studiestedet, antall internasjonale studenter og studentsamskipnadenes behov for studentboliger i forhold til dette er tatt i betraktning.

Videre er det også lagt vekt på forventede endringer i studentpopulasjonens størrelse og sammensetning, situasjonen på det private utleiemarkedet, tomgang, utviklingsplaner ved utdanningsinstitusjonen og realisering innen rimelig tid.

Studentboligkonflikt på Ullevål

Et annet stort studentboligprosjekt SiO ønsker å realisere er byggingen av nesten 500 hybelenheter i Trimveien i Vestgrensa studentby.

Nordre Aker Budstikke har skrevet at SiO ønsker å bygge på det som i dag er en idrettsbane ved siden av Domus Athletica. Til tross for at kommuneplanen, og Plan- og bygningsetaten, krever at nedbygging av idrettsarealer krever at disse erstattes, vil SiO sende søknad om omregulering uten erstatningsareal for banen.

Nyestlederen i byutviklingskomiteen, Camilla Wilhelmsen (Frp) har i Nordre Aker Budstikke reagert kraftig på dette. Her kan du lese hva andre partier i bystyret mener. Det er bystyret som til slutt skal vedta om SiO får omregulert idrettsbanen til bolig eller ei.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...