Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rekordmange på Oslo Alpinfestival

Står ståhei og gøy med alpinfestival. Foto: ARILD OLSEN

700 alpinglade barn, trylling, musikk og radiokasting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2016 kl 12:51

TROLLVANN/KJELSÅS/OSLO: Første helgen i april deltok nesten 700 barn i alderen sju til tolv år på Oslo Alpinfestival i Trollvann. Med skirenn, trylling, musikk og radiokasting.

– Stemningen var på topp, forteller hovedtrener i Kjelsås Alpin, Arild Olsen.

Oslo alpinfestival ble helgen 2. - 3. april arrangert av Kjelsås alpin for fjerde gang. Festivalen er en to dagers alpinfest, med blant annet konserter og sponsor-stands. For barna var det muligheter for både «give aways», underholdning og andre godsaker innimellom skikjøringen.

Siste renn i Trollvann. Foto: ARILD OLSEN

– Øs pøs regnvær hele lørdagen var ingen hindring for at barn og voksene koste seg på
festival, forteller Olsen videre.

Ikke bare for aktive alpinister

De yngste utøverne, skiløpere som går i første til fjerde klasse, kjører storslalåm en dag og hinderløype den andre dagen.

– Dette foregår i OBOS-løypa, som er i familiebakken på Trollvann. Her var det over 300 startende disse dagene, og det er slett ikke bare aktive alpinister som stiller på disse rennene. Mange fra vår egen skiskole og andre skiskoler var også med, i tillegg til noen fra langrennsgruppa og andre idrettsgrupper. Det er en enkel løype, så om man har stått litt på alpinski før, er dette en flott anledning til å være med på renn, sier Olsen.

Glade alpinbarn - uansett vær. Foto: ARILD OLSEN

Spennende kamp om de gjeveste plassene

I Trollvannskleiva, som er en litt mer utfordrende løype, kjørte de litt eldre utøverne fra femte til sjuende klasse. Mange av disse deltakerne har gjennom sesongen deltatt i en rennrunde som går i hos ulike klubber i Oslo. Oslo alpinfestival er avslutning på denne Oslo-cupen, og i enkelte av klassene ble de avsluttende rennene i Trollvann svært spennende.

– I klassen for jenter elleve år var det flere fra Kjelsås som kjempet om de gjeveste plassene. Til slutt ble det Elisabeth Grimkelsrud fra Kjelsås som vant både rennet og Oslo-cupen sammenlagt.

Alpinhelter fra venstre Lasse Kjuus og Kjetil Aamodt med vinner av rennet og Oslocupen, Elisabeth Grimkelsrud. Foto: ARILD OLSEN

– Mira Røsjorde og Eva Sandvin, begge fra Kjelsås, lå helt likt an til å kapre
tredjeplassen sammenlagt. Og alt ble avgjort i siste omgang av storslalåmrennet. Denne gangen var det Eva Sandvin som var raskest. Hun ble nummer to i rennet og nummer tre i Oslo-cupen sammenlagt, forteller Olsen videre.

LES OGSÅ: Tirsdag kveld - kvinne fant mann inne i huset

Han legger til.

– Det var en flott innsats av de tre Kjelsåsjentene. Jeg vil også gratulere Ulrikke Haugen fra Heming og Oscar Sandvik fra Ready med sammenlagtseiere i tolvårsårsklassen.

NM i radiokasting

Innimellom skirennene er det full fart på og ved scenen nede på sletta. Norgesmesterskap i radiokasting har blitt en tradisjon under Oslo alpinfestival. Her kastes en gammel FM-radio så langt man kan, og vinneren får en helt ny DAB-radio fra Geneva.

Aldri dårlig vær - bare eventuelt dårlig klær. Foto: ARILD OLSEN

Men også med annen underholdning.

– Pop gruppa Cir.Cuz gjorde stor suksess på scenen med sine hits. I år var også tryllekunstner Davido på scenen, til stor glede for både barn og voksne, sier Olsen.

LES OGSÅ: Fortetting på nedre Grefsen: Står småhusplanen eller kommuneplanen sterkest?

Resultat av dugnadsinnsats

Arrangør Kjelsås alpint har fått bare positive tilbakemeldinger fra de andre klubbene som
deltok under Oslo alpinfestival.

– Kjelsås alpint er en dugnadsklubb, hvor alle foreldre bidrar for at vi skal klare å gjennomføre så store arrangementer. Nesten 700 startende som skal kjøre to omganger krever god planlegging og at alle bidrar. Når vi gjennomfører slike festivaler er jeg veldig stolt av å representere Kjelsås alpin, sier hovedtrener Arild Olsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

" target="_blank">Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...