Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker:

Rekordmange smittede – for andre dag på rad

Halvparten av alle smittede i Oslo er nå i alderen 20-29 år. Foto: Ketil Gjelstein Bjærke / NTB (Illustrasjonsfoto)

Onsdag ble det registrert ny rekord i antall smittede i Nordre Aker i løpet av pandemien. Torsdag er det siste døngntallet enda høyere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.08.2021 kl 08:42

NORDRE AKER: Det siste døgnet er 60 nye smittetilfeller registrert i Nordre Aker. Det er opp åtte fra dagen i forveien, som var det høyeste registrert siden pandemien startet.

Den siste uka er 193 personer registrert koronasmittede i Bydel Nordre Aker. Smittetrykket, som viser andelen smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, er 462,4. Det er tredje høyest i Oslo.

Totalt er det registrert 388 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 248 flere enn samme dag forrige uke og 75 flere enn tirsdag. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 144 smittede per dag. Bydelene med nest flest smittede siste døgn er Alna med 36, Stovner med 33 og Gamle Oslo med 30 – høye tall, men bare halvparten av det Nordre Aker har.

Smittetoppen i Oslo var 16. mars i år med 492 tilfeller på ett døgn, i følge NTB.

Over halvparten under 20 år

Om lag halvparten av de vel 2200 smittede i Oslo de siste to ukene er under 20 år gamle. I Nordre Aker er 150 av de totalt 246 smittetilfellene de siste 14 dagene i aldersgruppene under 20 år.


Smittetallene stiger over hele Oslo, men er fortsatt høyest i bydel Alna. Her er det et smittetrykk på 536,1 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Deretter følger Stovner med 519,3, og altså Nordre Aker på en tredjeplass. Tallene er lavest i bydelene Ullern, Nordstrand og Sagene, med henholdsvis 222,7, 224,9 og 226,2 smittede per 100.000.

Da Nordre Aker Budstikke snakket med assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie onsdag ettermiddag, sa han at de høye tallene likevel ikke er overraskende.

– Ja, det er et høyt tall, og det er ingen som eksakt kan spå hva tallene blir. At vi må forvente mer koronasmitte når vi åpner opp samfunnet mer og mer, er ganske åpenbart, sa han.

Danielsen Lie sa at situasjonen likevel er krevende.

– Spesielt for smitteteamene som jobber på sprengt kapasitet. Ambisjonen er enn så lenge å ha kontroll med smitteklynger. Det er ikke lett i den situasjonen vi er i nå.


– Det er både fordi det er mange nye smittede, mange nærkontakter og fordi en del av utbruddene som vi har nå, er vanskelig å spore. Det kan være studentarrangementer eller fester. Mye av samfunnet er på grønt nivå. Det gjør at folk ferdes og har sosial kontakt

Ifølge den assisterende bydelsoverlegen er det vanskelig å få oversikt over alle som har vært til stede i flere situasjoner.

– Den totale arbeidsmengden for smitteteamet er alt for stor. Dette problemet har vil spilt oppover til Helseetaten, og det er de fullstendig klare over.

Utbrudd i bydelen

– Er det utbrudd i Nordre Aker?

– Ja, vi har flere smittesituasjoner uten at jeg ønsker å gå i detalj. Jeg ønsker ikke å gå inn på enkeltutbrudd nå, uttaler han.


Danielsen Lie har ikke oversikt over hvor mange smittesituasjoner som defineres som utbrudd eller klynger i bydelen.

– Jeg tror vi kan si at de fleste nye smittede er tilknyttet klynger og smittesituasjoner med flere involverte. Deltaviruset er det dominerende, og det er mer smittsomt enn de tidligere variantene. Da vil vi også se flere smittede knyttet til hver situasjon.

Bydel Nordre Aker har ikke geografisk oversikt over fordelingen av smittede innad i bydelen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...