Nordre Aker Budstikke

12 elever får ikke plass:

Rektor glemte å si fra at skolen er full

Morellbakken skole - per i dag full fra høsten 2018, på 8. trinn. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

– En glipp, sier rektor Siv Lande ved Morellbakken skole, og beklager.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 14:50

GREFSEN: 12 elever ved inntaksområdet til Morellbakken skole får ikke plass på 8. trinn fra høsten.

– Dette gjelder 12 elever, 11 går i dag ved Disen skole, og en går på Kjelsås. Alle bor i samme området og har istedet fått vedtak med skoleplass ved Årvoll skole. Vedtaksbrevet mottok alle 16. april. Morellbakken skole som er nærskolen til alle disse barna, har ikke fulgt standard prosedyre for varsling i slike saker, sier moren Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med.

Hun fortsetter:

– Forhåndsvarsel er ikke sendt ut slik det skulle vært gjort i god tid, dermed har ikke disse barna fått muligheten til å søke andre skoler. Vi mener det er urimelig at en slik feil fra rektor ved Morellbakken skal få så store konsekvenser for barna. I tillegg fører dette til at barna ikke får fortsette på sin nærskole, i sitt lokalmiljø sammen med sine venner.

Rektor beklager

Rektor Siv Lande ved Morellbakken skole opplyser at høstens 8. trinn er smekkfullt, slik det ser ut per i dag.


Siv Lande, rektor på Morellbakken skole. Foto: KARL A. KJELSTRUP

– Det stemmer at skolen ikke sendte ut forhåndsvarsel til disse 12 elevene. En glipp, og noe vi beklager veldig. Skolen har plass til 132 elever på høstens 8. trinn, 144 elever bor i vårt inntaksområde. Det er 12 for mye. Da er regelen at de som bor lengst unna skolen, må få skoleplass annet sted, det er nærskolens oppgave. Årvoll skole er etter det vi har undersøkt, den nærmeste skolen som har plass til disse 12 elevene, sier hun.

Men det kan skje endringer til høsten.

– Erfaringen viser jo at noen elever har søkt andre skoler, som kanskje KG (Kristelig Gymnasium, journ.anm.) og andre private ungdomsskoler. Men det kan man jo ikke vite før man får beskjed om det, sier rektor videre.

– Vi håper jo virkelig at dette løser seg, og vi er i tett dialog med Engebråten skole, som vi så langt har fått tilbakemelding om at også er full fra høsten. Det er et stort kull, høstens 8. trinn, legger rektor til.


LES OGSÅ: Morellbakken-elevene ble fratatt telefonene og nektet friminutt. Det var det en god grunn for

Engebråten

Marit Sesseng, rektor på Engebråten skole. Foto: KARL A. KJELSTRUP

Rektor ved Engebråten skole bekrefter til Nordre Aker Budstikke mandag morgen, at også Engebråten er fulltegnet for høsten.

– Ja, skolen er full fra høsten for 8. trinn. Men alle som hører til oss får plass, skriver rektor Marit Sesseng i en e-post til lokalavisa.

LES OGSÅ: Populær Engebråten-lærer fikk prestisjetung mattepris

Jobber videre med saken

Moren til den kommende 8. klassingen som ikke har fått plass på Morellbakken skole, forteller videre at foreldrene til barna dette gjelder på ingen måte har tenkt til å la saken ligge.

– Vi ønsker nå å gå videre med saken, og gå i dialog med både Utdanningsetaten og nærskolene, for å finne en god skoleløsning for barna våre. Vi kommer ikke til å sitte stille og vente på at det kanskje skal bli ledige plasser ved for eksempel Morellbakken eller Engebråten til høsten.

Av hensyn til barna det gjelder ønsker hun ikke å stå frem med navn i Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...