Nordre Aker Budstikke

Skolen koronarammet med mange i karantene denne uka

Kjelsås skole. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Det har vært flere klasser i karantene ved Kjelsås skole denne uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2021 kl 14:52

KJELSÅS: Flere klasser har blitt koronarammet på Kjelsås skole denne uka. Mandag kveld ble det påvist koronasmitte i én klasse på femte trinn, og både lærere, elever og foresatte ble satt i ti dagers karantene.

Tirsdag ble det påvist nok et smittetilfelle ved skolen, og denne gangen var det en sjuendeklasse som ble satt i karantene fra eksponeringstidspunkt. Ettersom all smitte behandles som mutert virus, settes også alle nærkontakter og husstandsmedlemmer i karantene.

Samtidig ble ytterligere to klasser satt i ventekarantene etter mulig eksponering av covid-19-smitte. Dette gjalt tirsdag klasser på andre og sjette trinn. For andreklassen viste prøvesvaret positivt resultat, og klassen med nærkontakter ble satt i karantene.

Utover i uken ble situasjonen justert, og fredag oppsummerer rektor Henriette Randsborg at en førsteklasse nå er satt i ventekarantene etter mulig eksponering for smitte hos en voksen.

Ventekarantenen til sjetteklassen ble opphevet onsdag kveld etter negativt testsvar, og elevene var tilbake på skolen torsdag. Sjuendeklassen er ifølge rektor tilbake på skolen fredag etter at elever og lærer fikk negative testsvar.


Dermed er fortsatt en andreklasse og en femteklasse i karantene fredag, i tillegg til førsteklassen i ventekarantene.

I Nordre Aker er det påvist totalt fire nye smittetilfeller det siste døgnet, det er opp fire fra onsdag, da det ikke ble registrert noe ny smitte i bydelen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...