Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rektoren blir med på flyttelasset

Når Berg vgs blir til Blindern vgs, flytter også rektoren med over til den nye skolen.

- Elevene som begynner på Blindern vgs til høsten skal allerede på startstreken få en smak av universitetet, sier nåværende Berg vgs-rektor, Per Erik Skjelbred.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2013 kl 09:30

NORDRE AKER/SOGN: Torsdag ble også det nye navnet på den nye videregående skolen stadfestet av Nordre Aker Bydelsutvalg; Blindern vgs. Både Berg vgs og Fagerborg vgs. skal flytte til den nye skolen fra høsten av, med foreløpig lokasjon innen høsten nyoppussede lokaler i tidligere Sogn vgs. Andre permanente lokaler er under utredning, kan Utdanningsetaten fortelle.

-  Tilbudet blir rent studiespesialiserende med International Baccalaureat og spesielt gode muligheter til faglige utfordringer og forserte løp.Navnet signaliserer nærheten til Universitetet i Oslo både faglig og geografisk, kan Åsta Ytre ved informasjonsavdelingen til Utdanningsetaten fortelle.

-  Faglig arbeides det nå med en samarbeidsavtale hvor det planlegges et tett samarbeid som både UiO og skolen vil nye godt av. Rent geografisk er det ikke lang avstand fra den nye skolens midlertidige plassering, og det fokuseres på muligheter for samlokalisering med Universitetet når skolen får endelig tilholdssted, legger hun til.

På sikt 8 - 13 skole

Skolen skal på sikt bli en bli en 8-13-skole, en kombinert ungdoms- og videregående skole.

- De første årene vil det imidlertid være et rent videregående tilbud, og det er derfor viktig for Utdanningsetaten at navnet signaliserer dette. Ved å bruke "videregående skole" i navnet er det tydelig at vi hverken snakker om en grunnskole eller et høyere utdanningstilbud.

Og ny rektor er allerede på plass - på papiret. For det blir Berg vgs. rektor Per Erik Skjelbred som også skal være rektor på den nye vgs-skolen.

- Navnet Blindern videregående skole forplikter, jeg gleder meg til å være med å utvikle en spennende videregående skole med et tett faglig samarbeid med Universitet i Oslo. Vi skal videreutvikle dette samarbeidet, slik at elevene som begynner på Blindern videregående til høsten  allerede på startstreken skal få en smak av universitetet, forteller Skjelbred.

Mange valgmuligheter

- Jeg gleder meg til å få være med på å starte en ny videregående skole, som bygger videre på tilbudene Studiespesialisering og IB fra Berg og Fagerborg videregående skoler. Dette blir både inspirerende og spennende.

Ifølge rektoren blir Blindern vgs en skole med mange valgmuligheter.

- Fordi vi skal slå sammen to skoler med gode og sterke fagmiljøer og engasjerte elevgrupper, sier Skjelbred.

Åpen dag for Blindern videregående skole arrangeres midt på Blindern, i Vilhelm Bjerknes hus, onsdag 29.1. og torsdag 30.1.2014 .

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...