Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Reservert sommerfest fra Di Derre

Premiere på ny Oslo-låt til tross, Di Derre og Jo Nesbø imponerte ikke helt Nordre Aker Budstikkes anmelder. Foto: ODD INGE RAND

De har låtene som skal til for å lage den perfekte sommerfesten, men Di Derre nådde ikke helt frem i Grefsenkollen tirsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2016 kl 23:27

Terningkast: 3

GREFSENKOLLEN: 90-tallsfenomentet Di Derre er i blant oss fremdeles, men om de er i beste velgående kan nok kanskje diskuteres. 18 år etter avskjedsalbumet ”Slå meg på” har kanskje bandet aldri klart å slå seg helt på igjen, selv om de har dukket opp på scener over hele landet de siste årene.

Urpremiere

Jo Nesbø og resten av gjengen gikk til verks med en flunka ny låt tirsdag, og på taket av Oslo, under OverOslo-festivalen, var det selvsagt på sin plass med en urpremiere av ”Oslo by”.

Og låten var smittsom nok den, men det var først under ”14 kvinner” og ”Hvor er min kvinne” vi fikk ta fatt på allsangen og den nostalgiske turen tilbake til 90-tallet.

Tam lyd

Di Derre stilte velkledde og i tilsynelatende god fysisk form i Grefsenkollen tirsdag, men det manglet en god del energi ut av PA-anlegget som skulle ruve amfiet på taket av Oslo, og det var så visst ikke bandet sin feil.

For i lydbildet var det bassen som var den desiderte vinneren, side om side med Jo Nesbøs vokal. Gitaren til Unni Wilhelmsen, mandolinen til Lars Jones og tangentene til Halvor Holter var så å si fraværende, og Nesbøs akustiske gitar hørtes knapt noen få meter foran scenen selv om han spilte helt alene.

Jo Nesbø og Di Derre har fått med seg Unni Wilhelmsen som ny gitarist. Foto: ODD INGE RAND

Dansemoves

Det gikk kritikkverdig lang tid før balansen ble bedre. Først under ”Jakka mi” våknet både lydmannen i tillegg til at underholdningsinstinktet til Jo Nesbø og co la inn et ekstra gir. Da ble det en showpreget økt med bassist Magnus Larsen sin magerulling (!), Jo Nesbøs danseteknikk og en publikumsflørtende trommesolo fra ”Mr. Stone”, Espen Stenhammer.

Det ble en showpreget økt med bassist Magnus Larsen sin magerulling (!) og Jo Nesbøs danseteknikk. Foto: ODD INGE RAND

Og etter hvert som vi nærmet oss målstreken på det 60 minutter lange festivalsettet, var publikum endelig med på notene av full hals.

Spesielt under den 22 år gamle landeplagen ”Jenter” som ble avslutningen av hovedsettet. Det endte godt, men det var noe lurvete underveis, og med én time til rådighet ble Di Derre ingen gjennomgående opptur som siste innslag før kveldens headliner Tom Jones.

FLERE ANMELDELSER FRA TIRSDAG:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...