Nordre Aker Budstikke

Rett fra sopptur i marka

Hvorfor bære kurven med hånda, når den kan bæres på hodet?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2019 kl 16:21

KJELSÅS: Der går hun nedover Solemskogveien fra Lillomarka, med soppkurven på hodet, mandag kveld. Og det ser ut som om det letteste i hele verden, å bære en soppkurv på hodet, på vei hjem fra marka. Men det er det vel ikke.

Suzanne Nielsen bærer gjerne på hodet, flere kilo hvis det trengs.

– Jeg har båret på hodet siden jeg var liten, da jeg vokste opp i Kamerun. Der er det helt vanlig å bære ting på hodet eller på ryggen. Det gikk noen år før jeg turte å bære på hodet her i Norge, det er jo litt annerledes - ville folk se rart på meg? Men nå blåser jeg i det, Norge er et flerkulturelt land! Dessuten er det bedre og sunnere å bære på hodet, enn å la kurven henge i armen.

Suzanne bor på Grunerløkka, mandag ettermiddag tok hun bussen opp mot Solemskogen med en kollega - på sopptur. Det ble mest traktekantareller:


– Jeg liker veldig godt å plukke sopp, i år er det et flott sopptur. Jeg spiser ikke så mye av soppen selv, men barna mine spiser sopp, naboene får litt sopp, til og med eksmannen min, ler Suzanne.

Hun forteller at det ikke er noe anretning med tørkle på hodet, bortsett fra at det skal beskytte håret mot småkryp og annet, som kryper ut av soppen:

– Klart bærer man noe som har rund form, så kan man jo dandere til tørkle på hodet. Men en kurv som denne er ikke noe problem. Det er jo en treningssak, der jeg kommer fra bærer man jo på hodet hele tiden, fra man er liten.

Så bare å øve!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...