Nordre Aker Budstikke

– Riksantikvaren kommer vel snart og verner oss

Solveig og Rune Vedal holder stand i butikken i Kjelsåsveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

En etter en forsvinner de, nærbutikkene som selger andre ting enn mat og drikke. Men «Runes» holder koken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.02.2016 kl 15:06

KJELSÅS: Alltid hyggelig å komme inn på Runes Minivarehus i Kjelsåsveien. Spesielt hyggelig å se Solveig Vedal tilbake i butikken, sammen med mannen Rune Vedal. Sammen har de drevet Runes Minivarehus så lenge journalisten kan huske, og lenger enn det også.

Nå skal bygget butikken holder til i, selges på nytt. For andre gang på to år. Og ikke minst med en prisøkning på 27 millioner siden forrige runde. Hele 52 millioner ønsker selger for bygget med altmuligbutikken og 26 leiligheter lenger opp i etasjene.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg «dritings»

God leiekontrakt

Men drifterne av «Runes» har sikret seg en god leiekontrakt.

– Vi har en forholdsvis lang leiekontrakt. Utleier har jo mulighet til å heve leien og det kan jo bli en utfordring. Men jeg tviler på at noen gir 52 millioner for bygget. Da tror jeg mer på en fremtidig seksjonering hvor vi får mulighet til å kjøpe våre lokaler, sier Rune Vedal.


LES OGSÅ: Kommentar: – Vi fratar vårt eget politi retten til å bære våpen mens en europeisk storby innfører unntakstilstand og i prinsippet er i krig

100-årsjubileum

– Og da blir det 100 årsjubileum i lokalene i 2070.

Går det fortsatt rundt å drive nærbutikk i området her?

– Vi har stabil omsetning og fortjeneste. Folk som handler hos oss forteller blant annet at de er glade for å slippe kø ned mot Ring 3. Kan også nevnes at når det gjelder sol- og innsynskjerming, som vår «spesial», så har vi kunder fra hele Oslo og omegn, forteller Rune.

LES OGSÅ: Trenger drahjelp for å få ferdig Myrerjordet

– Snart verneverdig?

Han fortsetter.

– Solveig har begynt å jobbe litt, og snart er nok servicenivået forhåpentligvis tilbake til gamle høyder. Vi opplever stadig kunder som synes det er spesielt å komme til en butikk med vår varemix. Riksantikvaren kommer vel snart og verner oss!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...