Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rødt sitter på vippen om blokker ved Langsetløkka

Tirsdag ble Rønningen-utbyggingen igjen behandlet på Rådhuset. Flertallet SV, Ap, Frp og Miljøpartiet sier fortsatt ja til blokker. Nå sitter Rødt på vippen i bystyrebehandlingen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.10.2014 kl 12:35

KJELSÅS: Rønningen Folkehøgskole har avtale om tomtesalg til utbygger. I de opprinnelige planene lå rundt 36 rekkehus, og utkjøring nord, via Langsetveien og Langsetløkka. Til store protester fra nærområdet. Da saken var til behandling i byutviklingskomiteen tidligere i år, sendte flertallet ved SV, Ap, Frp og Miljøpartiet de Grønne saken tilbake til plan- og bygningsetaten, med forslag om også å innlemme to femetasjers blokker i planene.

Igjen har saken vært til behandling på Rådhuset, og igjen har det samme flertallet sagt ja til også to blokker på fem etasjer på området, i tillegg til rundt 21 rekkehus. Dette går imot det Plan- og bygningsetaten anbefaler; ikke blokker i tillegg til rekkehus.

- Stikk i strid med de faglige rådene

- Dette er stikk i strid med de faglige rådene fra plan- og bygningsetaten. Det er ikke nødvendig med i tillegg blokker på denne tomta, som ikke ligger innenfor de områdene som er vedtatt som knutepunkter og potensielle utbyggingsområder, sier nestleder i byutviklingskomiteen, Espen Ophaug (V).

Byrådspartiene - også med Krf - ønsket ikke blokker i tillegg til rekkehusene, men med kun representanter fra Høyre og Venstre i bystyrets byutviklingskomite, så ble de i undertall.

Valgt å ikke lytte til naboene

- Her har man valgt å ikke lytte til naboene i det hele tatt. Veiløsning fra nord er ikke optimalt med tanke på de eksisterende forholdene, og det er jo lagt opp til betydelig mer trafikk. Det  er ingen menneskerett å ha sol der man bor hele dagen, men det er vel ingen tvil om at noen av boligene i nærheten blokkene, som skal ligge nord for skolebygningene, kommer til å miste mye sol og lys, sier Ophaug.

Les også: Bymiljøetaten snudde i veisaken

Reguleringssaken - nå også med to femetasjers blokker - skal etterhvert til endelig behandling i Oslo bystyre.

Rødt på vippen

- I forhold til fordeling av bystyrerepresentanter, så vil det nå bli Rødt - med sine to representanter - som kan vippe saken i den ene eller andre retningen, sier Ophaug.

Avisen har vært i kontakt med Rødt.

- Vi har ikke gjort noen avtale med de nevnte fire partiene i denne utbyggingssaken. Vi vil sette oss grundig inn i denne saken, og så ta stilling til hva vi vil gå for under bystyrebehandlingen, sier Bjørnar Moxnes fra Rødt til avisen onsdag morgen.

Les også: Lørdag er Kjelsåstrikken igjen på skinner

Les også: Denne boka koster 8000 kroner

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...