Nordre Aker Budstikke

Rønningen-utbygging tilbake i Plan- og bygningsetaten

Ny: Ny behandling av nytt utbyggingsalterantiv ved Rønningen Folkehøyskole, her noen naboer «i nord», fra venstre Bjørn Hverven, Anny Hverven og Dag Wang - fra tidligere sak. Skolen i bakgrunnen. FOTO: Arkiv

Ny Rønningenutbygging skal utarbeides, og naboenes advokat ber om flere adkomstalternativer. Noe utbygger kan vurdere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2013 kl 18:08

KJELSÅS: Byrådsavdeling for byutvikling ber plan- og bygningsetaten om nytt alternativ til boligutbyggingen ved Rønningen Folkehøyskole. I tillegg til rundt 35 rekkehus, ønsker flertallet i byutviklingskomiteen blant annet to boligblokker på fem etasjer og ny trafikkanalyse - saken skal også ut på ny høring.

- Vurdere muligheter

Naboene i nord protesterer på adkomst via Langsetløkka og Langåsveien. De har engasjert advokatfirma Wiersholm AS, som i forbindelse med nytt alternativ nå ber om at andre adkomstalternativer vurderes til boligdelen: «...herunder etableringen av en ny atkomst over utbyggers egen eiendom i sørøst, samt en løsning hvor all trafikk til Eiendommen legges gjennom den allerede eksisterende atkomsten i sør...manglende vurderingen av øvrige atkomstalternativer til det foreliggende forslaget, innebærer at saken vanskelig kan sies å være så godt opplyst som mulig», ifølge forvaltningsloven § 17...» , skriver adokvatfirmaet til etaten.

LES OGSÅ: SMUTTHULL I SMÅHUSPLANEN

I tillegg bes det om at trafikkanalysen også må inneholde en sammenligning av de trafikale konsekvensene «for hele området» med tanke på både løsning med nord- og søradkomst.


Kan vurdere annen adkomst

Skolen, eiet av KFUM, planlegger selv utbygging, og skal da samtidig skille ut en del av skoletomten til nevnte rekkehus og muligens to blokker. Boligutbygger Bolig og Eiendomsutvikling AS, ved Paal Gundersen, forteller.

- Kjøpskontrakten ligger i bunn for dette prosjektet, og som vil trå i kraft med godkjent reguleringsplan i bystyret. Det er ikke slik at prosjektet «faller», hvis det av en eller annen grunn skulle bli adkomst til boligene fra annet sted enn fra nord, forteller Gundersen, men som også viser til at adkomstforslaget er utarbeidet i henhold til kommunens anbefalinger i saken - les innstillingen fra byrådet her. 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...