Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rulleskiløper truet på livet

Journalist Petter Soleng Skinstad ute og "ruller". Foto: Foto: Sindre Selvig, Team Veidekke Innlandet

Petter Solen Skinstad vil trygge veien for rulleskiløpere. Nå er han blitt truet på livet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2014 kl 11:31

OSLO: Journalist Petter Soleng Skinstad kom med følgende budskap til dem som står på rulleski; «Gå midt i veibanen».

Bare timer etter budskapet ble Skinstad drapstruet av en person som helst skulle sett han møtte Skinstad på veien for å gi ham en lærepenge.

Vil endre loven

Skindstads utspill ble lagt ut i en kommentar på nettstedet langrenn.com.

- Hvis dette kan dra i gang en debatt som resulterer i et mer tilpasset og tydeligere lovverk, færre dødsfall og skader, så er det veldig fint, sa Skinstad til dittOslo.

Skinstad reagerer på at rulleskiløpere er å betrakte som gående, ifølge loven. Han har påpekt at rulleskiløpere kan komme opp i en fart på 60- 70 km/t.

- Det har ingenting med gående å gjøre, uttalte han til dittOslo.

Skinstad vil at løperne skal kunne gå i høyre kjøreretning, klare regler for avstand mellom bil og rulleski og tydelige regler om at det er påbudt med refleksvester og hjelm for rulleskiløperne.

«Håper jeg møter deg....»

Det er dagbladet.no som omtaler trusselen.

«Håper jeg møter deg på rulleski midt i veien... Da skal vi se hvem som virkelig får vondt og ligger angrende i grøfta.», heter det i eposten, som samtidig hevder at personen har oppfordret alle bekjente til gi skinstad «en grundig lærepenge» om de skulle få en mulighet.

Skinstad skal politianmelde trusselen. Han har nå sendt eposten til politiet, skriver avisen.

Trygg Trafikk har gitt medhold til mye av det Skinstad skriver i sin kommentar.

- Jeg er glad for at debatten kommer, men om det blir for stor spissing og for mye styr er jeg livredd for at fantaster på begge sider kan skape farlige situasjoner. I ytterste konsekvens kan et økt antall ulykker føre til totalforbud for rulleskikjøring i trafikken, sier distriktsleder for Trygg Trafikk i Oppland, Ivar Ringen.

Skinstad på sin side sier til Dagbladet at det er en sjanse han er villig til å ta.

Situasjonen slik den er i dag, med uklare regler og hissige bilister, er uholdbar, mener han.

- Hvis det ikke skal være trygt å være rulleskiløper langs veien får de heller forby det, sier Skinstad.

 

LES FLERE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Ber publikum lete etter savnet mann

Flere ranere satt ut av spill

Fjordbyen er klar for sommer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...