Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Russefest på Rikshospitalet

Marius (8) har kreft og opplever tøffe dager på Rikshospitalet. Denne uka fikk han og de andre barna besøk av to russ som også hadde kreft som barn.

BRA KORT: Henrik Petterson (8) og Marius Lund Moen (8) økte beholdningen av russekort betraktelig da russen tok turen på besøk til kreftsyke barn på Rikshospitalet. Foto: Foto: Lars Weimoth

Marius (8) og Henrik (8) har kreft og er til tøffe behandlinger på Rikshospitalet. Russekort er blant de ting som setter farge på en vanskelig tid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2014 kl 10:26

RIKSHOSPITALET: Tirsdag fikk de besøk av Ullern-russen Elizabeth Solberg (17) og Morten Schjoldager (17) som selv var kreftsyke som barn.

De vet så inderlig godt hva barna på sykehuset går gjennom.

LES OGSÅ: Hele landet sender Oliver russekort

Lever for positive opplevelser

Derfor tok de med seg kompisene sine i to glade russebusser, jentene i sin rosa «Copacabana» og gutta i en blågrå «Grand Finale 2014», og kjørte ens ærend til Rikshospitalet for å møte Marius og Henrik og de andre barna.

De mange lommene i russedressene var fylt til randen med russekort.

- Jeg vet hvor viktig disse positive opplevelsene er, det å komme seg bort fra sykdommen om så bare for et øyeblikk, sier Elizabeth.

Det ble satt meget stor pris på.

- Jeg har en hel skoeske full av russekort fra før, men jeg har ikke telt dem. Det skal jeg gjøre når jeg kommer hjem, forteller Marius Lund Moen (8) fra Rena.

Han har en ny uke foran seg på sykehus i Oslo. Dagene er lange. Fasting, prøver og behandling står på programmet. Møtet med russen i regi av Barnekreftforeningen ville han derfor absolutt ikke gå glipp av.

- Russen har kule biler og kule busser, slår han enkelt og greit fast når vi spør hvorfor det er så stas med russen.

SE VIDEO FRA JENTEBUSSEN «COPACABANA»

Viktig arbeid

Noen av barna som hadde gledet seg til å møte russen tirsdag, var dessverre for syke til å bli med på moroa. Slik var det også for Theodor Åslie (7), som nylig fikk tilbakefall av kreft og er i gang med behandling for andre gang i sitt unge liv.

En av Theodors mindre alvorlige bekymringer var imidlertid at han i denne perioden ikke skulle få tak i russekort.

Takket være en kampanje på Facebook strømmer det nå inn russekort til ham fra hele landet.

For Elizabeth Solberg og Morten Schjoldager nærmer russefeiringen seg slutten. De ble friske fra kreftsykdommen de hadde som barn.

Derfor er det en ekstra spesiell opplevelse å ta med seg russevennene sine på besøk til Rikshospitalet.

- Det er viktig for oss å støtte det viktige og fine arbeidet Barnekreftforeningen og sykehuset gjør, sier Elizabeth.

SE VIDEO FRA GUTTEBUSSEN «GRAND FINALE 2014»

Gir håp

Barnekreftforeningen tilbyr hjelp til de som har barn under behandling og følger opp de som sliter med seneffekter og som opplever å miste sitt barn i kreft. Foreningen var også på plass med sine gode hjelpere på Rikshospitalet.

- Jeg blir så stolt og glad når våre medlemmer stiller opp på denne måten. De vet hva barna på sykehuset går igjennom og hvor viktig det er med glade øyeblikk i en tøff tid med behandling på sykehus.

- På denne måten gir de barna håp, styrke og glede i en vanskelig tid, sier Marianne Gunnerud, hovedstyreleder i Barnekreftforeningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...