Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ruster opp til Halloween

Høysesong hos Standard.

HALLOWEENBURSDAG: Camilla "Tequila"Idsøe og Lill "Studmeister"Brager

Muligens er allerede bananmannen eller dracula i full sving med å ordne køen utenfor Standard. Det nærmer seg Halloween!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2014 kl 12:42

SENTRUM: Vi er noen generasjoner osloborgere som har hengt foran utstillingsvinduene, snust i hyllene, fått elektrisk hår i kostymeavdelingen og falt i staver over rariteter i den lange glassdisken hos Standard.

Festmagasinet er en helt egen verden, og slik har det vært siden rundt 1945.

Høysesong: Oktober

Når det nærmer seg Halloween snakker vi unntakstilstand hos Standard.

- Velkommen på baksiden, sier markedssjef Martine Strømmen Nicolaysen, det er det de tre etasjene over butikken kalles av personalet.

Vi tar turen inn til daglig leder, eller festgeneral som han også kalles, Jan Kingell.

- Det er litt ekstra før Halloween, ja, da har vi varer over alt, sier generalen og ser seg fornøyd rundt i sjefskontoret han for tiden deler med kassevis av daudinger, hodeskaller og flaggermus.

Det er i det hele tatt ikke mye hitech og minimalisme å spore noe sted i Standards lokaler, og sånn bør det egentlig være.

Bak kulissene

Spørsmål om hva ekspertisen tror blir årets heiteste Halloween-kostyme fører til en interessant tur gjennom etasjene.

Fra våpenlageret i femte går turen via et kostymelager som får selv en godt voksen dame til - nesten - å sikle, makan til eksklusive nissedrakter!

Og ballkjoler, og lederhosen i ekte leder. Snakk om. Så til hattelageret, barnekostymelager - så mye søtt - til lager for rare saker, og tilbake til kontoretasjen i tredje, som altså likner til forveksling på lagrene over.

BLI MED PÅ VERDENS KULESTE SØNDAGSMIDAG!

Halloween-hits

Fra rundturen har Kingell plukket med seg en Morphsuit i Agent 007-stil, og smetter raskt inn i dette anvendelige og tettsittende plagget som dekker hele kroppen, inklusive ansiktet.

- Du kan drikke gjennom drakten, altså, men ikke spise. Og det er vanskelig å ha den på når man ekspederer, ser ikke helt tallene på kassa.

Men ellers riktig så behagelig, ifølge sjefen selv. Og en antatt hit på høstens halloweenpartyer.

Markedssjefen ser ut til å trives like godt som Tyroller-berte, kostymet funker både på Halloween og til oktoberfest, som hun sier.

Familiekarnevall

De er ikke vonde å be, resten av Standard-folket heller, når de blir bedt om pynte seg for fotografen. Vips består personalet av mannen med ljåen, sexy barokkpike, et gresskar-par, sykepleier, en liten, rød djevel og en slags Frankenstein-banan. Og det er tydelig at de nyter den ekstra oppmerksomheten de får fra kundene.

- Joa, det hjelper å være leken når man jobber på Standard, sier Kingell.

Camilla Idsøe og Lill Brager fra Nordre Aker er blant kundene som tydelig inspireres av personalet.

- Vi skal feire niese og barnebarn Kines 18-års dag, og hun ønsker seg halloweenbursdag, forteller Camilla Idsøe mens hun kikker gjennom stativene med drakter.

- Vi blir mellom 20 og 30 gjester i alderen syv til syttini, så dette blir gøy!

Lill Brager har allerede funnet sin favorittdrakt, og vi har tillatelse til å offentliggjøre at bestemor har valgt en kledelig ølflaskedrakt og et par utsøkte ølbriller.

-Og det er et par av gjestene vi gleder oss ekstra til å se uten den vanlige dressen, røper Brager.

LES OM MIRAKELGUTTENS SKIHISTORIE

Byens eldste butikk?

-Standard Mønsterforretning åpnet dørene i 1900, med dyre stoffer og fjonge damesaker. I 1945 begynte dreiningen mot leker, mye dukker til å begynne med, og modelltog som mange nok husker fra vindusutstillingen, forteller Jan Kingell.

Han forteller også at Standard var i familien Buemanns eie fra starten i 1900 og helt til 2013, da familien solgte til Kingell og to medinnehavere.

- På 60-tallet begynte morosakene å komme inn, og siden har det bare blitt mere og mere.

Kingell ler. Det er snart tid for å planlegge køvaktene i forbindelse med Halloween.

- Vi har et par skrømt til å ordne køer og innslipp, i tillegg har vi småboder utenfor butikken der de vanligste halloweengreiene er å få kjøpt, så vi gleder oss og er godt forberedt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...