Nordre Aker Budstikke

Ruster seg til valgkamp med møte om sykehusplanene

Aker sykehus, Ullevål sykehus og Rikshospitalet. Det midterste skal legges ned mens de to andre bygges ut, hvis Helse Sør-Øst får det som de har vedtatt. Politisk er det flertall mot planene i Oslo. Foto: Berit Kåvik

Lokallagene av Arbeiderpartiet, MDG og SV i Nordre Aker arrangerer 25. november et stort møte om sykehusplanene for Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: – Engasjementet i sykehussaken er stort både i lokallagene og blant innbyggerne i bydelen, og det digitale møtet vil i tillegg samle partimedlemmer fra hele Oslo, skriver partiene i en felles pressemelding tirsdag.

Planene, slik de foreligger nå, innebærer blant annet nedleggelse av Ullevål sykehus og en stor utbygging på Gaustad, noe som vil medføre store inngrep i området rundt det nåværende Rikshospitalet.

– Sykehuskapasiteten i Oslo må økes, men striden står om hvordan. De tre partiene er enige om at utbyggingsalternativet der Ullevål bevares, rustes opp og bygges ut sammen med utbygging på Aker sykehus, ikke er utredet godt nok. De krever stans i iverksettelsen av planene slik de er nå, til det er foretatt en full utredning av Ullevål/Aker-alternativet, der både kostnader og kapasitet vektlegges, skriver de.

F.v.: Tharan Fergus og Aase Marie Olafsen (MDG), Eileen Fugelsnes og Bente M. Larsen (Ap), og Gyda Kjekshus og Hanne Lysand (SV). Bildet er tatt i sommer, før koronarestrisjonene ble strengere. Foto: Berit Kåvik

Innledere på møtet er Christian Grimsgård, tillitsvalgt for Legeforeningen og styremedlem i Helse Sør-Øst, Henning Iversen, styreleder i Berg Nordberg Sogn Tåsen vel og Per Henry Christiansen, økonom og tidligere leder av bydelsutvalget.


I tillegg vil byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) og stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV) utdype sine partiers standpunkt i saken. Tove Strand, tidligere direktør på Ullevål og statsråd fra Arbeiderpartiet, deltar også.

– Sykehusplanene kommer til å bli en viktig sak i valgkampen neste år, og møtet blir et avspark for flertallspartiene i Nordre Aker i deres arbeid for å øke kunnskapen om sykehusspørsmålet og få gjennomslag for en full utredning av Ullevål/Aker-alternativet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...