Nordre Aker Budstikke

Rykket ut til «gasslukt»

Brannvesen og politi ved Oset på Kjelsås onsdag i 17-tiden. Foto: Kristin Tufte Haga

Flere rapporterte om merkelig lukt på Kjelsås ved Maridalsvannet onsdag ettermiddag. Politi og brannvesen konkluderte i 17-tiden med at det ikke var noe unormalt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2020 kl 21:10

KJELSÅS: – Vi fikk inn melding klokken 16.25. En melder mente det luktet gass i området mellom Teknisk museum og Maridalsvannet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Nordre Aker Budstikke like før klokken 17.

Da hadde nødetatene nettopp ankommet stedet.

– Vi må la brannvesenet jobbe og se hva de finner ut, sier operasjonslederen.

Nordre Aker Budstikkes reporter er på oversiden av Oset vannbehandlingsanlegg, og forteller at det står brannbiler både på oversiden og nedsiden av anlegget. Hun bekrefter at det er en spesiell lukt i området. Flere andre personer Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med reagerer også på lukten, og beskriver det som lukten av tynner.

Tynner er en løsemiddelblanding som brukes for å gjøre lakk og maling mer flytende, for eksempel for bruk i sprøytemaling og -lakkering, og til å rengjøre påføringsredskapene etter bruk, slik som for eksempel white spirit.


– Det er ikke noe dramatisk i dette på det nåværende tidspunktet. Dette kan jo være en lekkasje, men vi må se hva brannvesenet finner, sier Stokkli.

Det er ikke gjort noen observasjoner i området som kan tilsi hvor lukten kommer fra.

Klokken 18 opplyser operasjonssentralen at lukten kommer fra ventilene ved vannrenseanlegget på Oset, og at det ikke har vært noe dramatikk.

– Dette er helt normalt. Det har vært drevet med noe sveising i anlegget, og ikke vært farlig gass. Vi avsluttet der oppe klokka 17.02, sier Stokkli.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...