Nordre Aker Budstikke

Så du hva Alexx gjorde da Maridalsvannet «forsvant»?

Alexx Alexxanders illusjon ble vist på en storskjerm. Bak platen viste det seg at Maridalsvannet var «vekk». Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det var absolutt forbløffende da Alexx Alexxander fikk drikkevannskilden vår til å «forsvinne» under Havnelangs. Men vi kunne ikke unngå å bli litt skuffet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2019 kl 10:46

OSLO: Forventningene var heist til taket før den meritterte illusjonisten Alexx Alexxander søndag var hovedattraksjon under Havnelangs.

Se video av hele illusjonen lenger ned i artikkelen!

Ved skur 39 på Akershusstranda skulle han få Maridalsvannet til å forsvinne. Reklamen for arrangementet har ikke vært av det beskjedne slaget. «Tidenes største illusjon» har stuntet blitt kalt i Facebook-poster og plakater rundt i byen.

Ingen overraskelse da at det klokken 14 strømmet folk til den store scenen Oslovann hadde rigget opp. Fysiker og TV-profil Andreas Wahl var god til å dra opp stemningen, og med seg hadde han miljøbyråden Arild Hermstad (MDG).

Den store illusjonen lot vente på seg, kanskje for virkelig å samle den voksende tilskuerskaren, og først nærmere halv tre - etter opprinnelig annonsert til klokken 14 - var det dags. Vi fikk se videoene som den siste uken er publisert på Oslovann og Havnelangs Facebook-sider, der illusjonisten forbløffer ordfører, byrådsleder og miljøbyråd med sine uforklarlige triks.


Så etter dramatisk nedtelling og musikk kom illusjonen vi hadde venter på. Også den i form av et ferdiginnspilt innslag. Og det er her undertegnedes skuffelse har opphav. For selv om Alexx Alexxander på skjermen forsikrer at dette er uten filmtriks og at alt er tatt i ett opptak, forsvant mye av magien når vi var henvist til en skjerm.

Videoen var spilt inn fra skogen i Grefsenkollen, og illusjonisten sa han hadde jobbet lenge med å finne riktig plassering. Med seg opp i skogen hadde han et «reisefølge», blant annet bestående av ordfører Marianne Borgen.

Gjennom en ramme får vi se den imponerende illusjonen: Etter at Alexx fjerner et brett foran rammen, er Maridalsvannet forvandlet til en vannløs grop.

Forbløffende? Absolutt! Alexx Alexxander demonstrerer sin fortreffelighet som illusjonist. Ordføreren sier i kamera at hun er imponert og litt skremt - men heldigvis fikk Alexx vannet tilbake på plass.

Likevel sitter vi med følelsen «var dette alt?». Det føltes litt «fort og gæli» der og da, da filmen etter få minutter gikk til rulletekst. Og undertegnede delte ikke helt entusiasmen til ordføreren.


Magien ligger her altså i å tro på at dette ikke var filmtriks, og til det har vi sett litt for mye film. Det så jo troverdig nok ut da Plaza tippet overende på kino i Skjelvet i fjor også. (Jada, vi vet at det ikke var «på ekte» dette heller, og at illusjonistens jobb er å lure oss til å tro vi ser noe annet enn vi gjør. Men begeistringen blir enda litt større når vi selv ser glasset opp ned med vann uten at det renner ut. Og jeg ble kanskje mer imponert over at Alexx Alexxander i et annet klipp fikk Raymond Johansens mynt flyttet fra byrådslederens hånd, til en isklump. Vi skulle aller helst ha stått der oppe i Grefsenkollen sammen med ordføreren da filmen ble tatt opp, og ikke nede på havna og kikket på en storskjerm. Da ble det litt tamt).

Men Vann- og avløpsetaten har greid å lage en super hype, og fått fokus på hvor viktig drikkevannet er (vi bruker i snitt 160 liter hver hvert døgn, noe som tilsvarer 1,5 Maridalsvann i året.)

Se videoen av illusjonen her:

Alexx Alexxander får Maridalsvannet til å forsvinne. Video fra Oslovanns Facebook-side ifbm. Havnelangs-arrangementet 16. juni 2019.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...