Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Så lenge det er lov å komme til Norge så vil vi gjøre det

I forrige uke ble romfolket kastet ut fra Sognsvann - nå anker de avgjørelsen.

Beboerne i teltleiren ved Sognsvann vil ikke flytte, og anker kjennelsen om at Statbygg kan fjerne leiren. Foto: Arkivfoto: Vidar Bakken

Romfolket nekter å flytte fra Sognsvann, og anker kjennelsen som gir Statsbygg rett til å kaste dem ut fra teltleiren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2013 kl 09:56

SOGNSVANN: - Etter vår erfaring skjer det stadig at politiet oppfordrer romfolk som sover i sentrum om å dra til Sognsvann. Samtidig gjør den statlige etaten Statsbygg alt de kan for å jage de derfra. Det er en menneskelig situasjon som er uverdig for samfunnet, sier Bjønnulv Evenrud i organisasjonen Folk er Folk.

LES OGSÅ: - Fengslene vil bli fulle av romfolk

Blir ikke kastet ut

Forrige uke fikk Statsbygg medhold fra Oslo byfogdembete om at man ikke kan overnatte mer enn to døgn på samme sted ved Sognsvann. Det betyr at Statbygg med loven i hånd kan fjerne teltleiren til romfolket.

Imidlertid kan romfolket anke saken, noe de nå har gjort.

Statsbygg har sagt at de ikke ønsker å kaste ut beboerne i leiren før kjennelsen er rettskraftig, med andre ord vil teltleiren bli værende inntil anken er behandlet.

LES OGSÅ: Staten tapte mot romfolket - nå vil de ha dem tvangsflyttet

Nødovernattingen er sprengt

Beboerne selv er fortvilet over det de opplever som jaging rundt i Oslo.

- Så lenge det er lov å komme til Norge så vil vi gjøre det fordi vi ikke har andre muligheter. Vi har heller ingen andre steder å dra i Oslo, annet enn å sove ute i sentrum, sier Ion Georgescu, som bor i teltleiren.

Han forteller at nødovernattingen i byen er sprengt, og at de ikke ser noe annet alternativ enn å sove ulovlig i Sentrum, eller i teltleiren ved Sognsvann.

- Alt vi ønsker er å leve i ro og fred å tjene penger til familiene våre. Vi ønsker ikke å være til bry for noen. Når politiet er her sier de ofte at bare vi holder orden og ikke brenner åpen ild så kan vi være her. Jeg håper at retten også lar oss få lov til det, sier Georgescu.

LES OGSÅ: KRONIKK: «Det er feigt å ikke totalforby tigging»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...