Nordre Aker Budstikke

Store forskjeller i Oslo:

Så mange møtte opp i barnehagene

Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV), under en pressekonferanse tidligere denne måneden. Foto: Christian Fredrik Borg

Barnehagene i Nordre Aker er blant bydelene som hadde flest oppmøtene da barnehagene åpnet igjen denne uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2020 kl 18:34

NORDRE AKER/OSLO: Det er VG som torsdag ettermiddag skriver om oppmøtet i Oslo-barnehagene denne uka.

Alle barnehager ble stengt på dagen 12. mars da Regjeringen innførte de mest drastiske tiltakene i fredstid. Nesten 40 dager senere, mandag, begynte barnehagene å åpne igjen.

Forskjellene mellom bydelene i Oslo er store.

- Imponert

- Jeg er skikkelig imponert det gode arbeidet som nå skjer ute i Oslo sine barnehager i forbindelse med gjenåpning. Jeg er veldig fornøyd med at allerede over 60 % av barna er tilbake i barnehagene, men vi forventer at mange flere begynner de to neste ukene, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, til VG.

Det var i bydel Ullern flest møtte opp. Der møtte 78 prosent av barna opp. I bydel Stovner var oppmøtet på 23 prosent. Bydel Nordre Aker var den bydelen der fjerde flest møtte opp. I Nordre Aker møtte 74 prosent av barna blant barnehagene som svarte opp. I nabobydel Sagene møtte like mange opp, ifølge avisa.


Tallene skal ifølge avisa basere seg på svar både fra private og kommunale barnehager. 82 prosent av Oslos barnehager svarte.

Oppmøte i barnehagene i Oslo

 • Bydel Alna 38 %
 • Bydel Bjerke 64 %
 • Bydel Frogner 62 %
 • Bydel Gamle Oslo 60 %
 • Bydel Grorud 29 %
 • Bydel Grünerløkka 63 %
 • Bydel Nordre Aker 74 %
 • Bydel Nordstrand 76 %
 • Bydel Sagene 74 %
 • Bydel St. Hanshaugen 69 %
 • Bydel Stovner 23 %
 • Bydel Søndre Nordstrand 46 %
 • Bydel Ullern 78 %
 • Bydel Vestre Aker 76 %
 • Bydel Østensjø 61 %

Kilde: VG

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...