Nordre Aker Budstikke

Så mye har boligprisene steget siden i høst

Et sterkt kvartal, forteller Krogsveen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Over 3 prosent prisoppgang i de vestlige bydelene. Og slik har prisene endret seg på ti år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2018 kl 11:57

OSLO: – Oslos boligmarked har lagt bak seg et overraskende sterkt kvartal, med bakgrunn av den kraftige priskorreksjonen markedet var gjennom i 2017, sier administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen.

Oslo vest

Prisoppgangen fra fjerde kvartal 2017 til første kvartal 2018 omfattet alle bydeler, men var sterkest i vest-orienterte områder som Vestre Aker, 3,6 prosent, Ullern 3,5 prosent, Nordre Aker 3,4 prosent og Frogner 3,0 prosent.

Laugen forteller videre at Oslos boligmarked har, sett over tid, vært svært sterkt. Bare Drammen kan måle seg med hovedstaden hvis man har et ti-års perspektiv.

– Med et så langsiktig perspektiv danner det seg imidlertid noen forskjeller mellom de enkelte bydelene. Sagene har hatt den største prisveksten, på 94,0 prosent. Til sammenligning har Grünerløkka 92,3 prosent, og Nordre Aker 88 prosent. Mens svakest prisvekst har det vært i Vestre Aker med 74,5 prosent, og Stovner med 72,5 prosent.

Frogner dyrest kvadratmeterpris

Når det gjelder selve prisnivået, i forhold til gjennomsnittlig kvadratmeterpris målt for alle solgte boliger gjennom hele kvartalet for det aktuelle området, topper Frogner listen med 85.100 kroner pr. kvadratmeter. Deretter følger St.Hanshaugen med 78.900 kroner, Sagene med 78.300 kroner, Nordre Aker med 75.600 kroner, Grünerløkka med 74.200 kroner og Gamle Oslo med 71.100 kroner.


Lavest prisnivå er det i bydelene Alna, med 48.300 kroner per kvadratmeter, Grorud med 47.900, Søndre Nordstrand med 41.800, og Stovner med 40.700 kroner per kvadratmeter.

Bjerke og Østensjø

– Det er å merke seg at dette er prisnivåer som ligger fullt på høyde med prisnivåene i storbyer som Trondheim, Bergen og Drammen, og over nivået i Stavanger. Det er ikke et entydig bilde med relativt lavere prisnivåer når man beveger seg utenfor ring 3 i østlig retning. Både Bjerke med 56.300 kroner per kvadratmeter og Østensjø med 54.500 kroner per kvadratmeter, kan sammenlignes med Nordstrand med 58.800 kroner per kvadratmeter, et område med dyre boliger, ifølge Krogsveen.

Informasjonen er bearbeidet med grunnlag i Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn sin statistikk over alle solgte bruktboliger i landet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...