Nordre Aker Budstikke

Så mye må du ut med for en Obos-leilighet i Nordre Aker

Ved utgangen av mars hadde OBOS solgt 619 nye boliger i Norge. Et av OBOS' nye prosjekter under oppføring er Frysjaparken på Brekke, her sett fra Kjelsåsveien. Foto: Kristin Tufte Haga (Illustrasjonsfoto)

OBOS-prisene fortsetter opp for tredje måned på rad. Hittil i år har prisene steget med 7,2 prosent i Oslo-området. I Nordre Aker er økningen enda større.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO/NORDR AKER: Det betyr at kvadratmeterprisen for en brukt OBOS-bolig i Oslo-området nå er 63.993 kroner. Dette er 2,0 prosent høyere enn i februar, og 9,1 prosent høyere enn i mars 2018. Det melder OBOS i en pressmeling.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for OBOS-tilknyttede boliger 55.748 kroner i mars. Dette er 2,2 prosent opp sammenlignet med februar, og 8,0 prosent mer enn i mars 2018.

Prisene for brukte OBOS-boliger har samlet sett steget med 5,5 prosent hittil i år.

Bydel Sagene

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en OBOS-lelilighet i Nordre Aker, var i mars 67.885 kroner. Det er omtrent midt på treet sammenliknet med de øvrige bydelene, der seks bydeler kan vise til høyere priser. I bydel Sagene var gjennomsnittsprisen per kvadratmeter i mars 82.319 kroner, med bare bydelene Frogner og St. Hanshaugen høyere – hhv. 84.246 og 85.241 kroner i gjennomsnitt per kvadratmeter.

For Nordre Aker utgjør dette en prisøkning på 7,45 prosent siden 2018. Det er den fjerde sterkeste prisveksten fordelt på bydelene, og St. Hanshaugen og Østensjø har omtrent samme prisvekst som Nordre Aker. Den høyeste prisøkningen på OBOS-tilknyttede boliger det siste året finner vi i bydelene Vestre Aker og Nordstrand, med 10,75 og 10,21 prosent prisvekst i snitt.


Lavest prisutvikling på OBOS-boliger har det vært i bydel Bjerke, med 1,35 prosent. I Grorud og Søndre Nordstrand har prisene steget under tre prosent. Bare i bydelene Frogner og Ullern har OBOS-prisene falt, med hhv. 3,82 og 1,93 prosent det siste året.

Stor aktivitet

– Prisveksten de siste månedene er meget sterk. Det som kunne se ut som en korreksjon etter en litt svakere utvikling på slutten av fjoråret, ser nå mer ut som en trend som trolig vil fortsette gjennom året. Vi tror prisene vil fortsette moderat oppover til tross for at det er varslet nye renteøkninger. Det er stor etterspørsel etter både brukte og nye boliger, samtidig som det er relativt lav arbeidsledighet og forventninger om et godt lønnsoppgjør, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS, i pressemeldingen.

Ved utgangen av mars hadde OBOS solgt 619 nye boliger i Norge. Et av OBOS' nye prosjekter under oppføring er Frysjaparken på Brekke, her sett fra Kjelsåsveien. Foto: Kristin Tufte Haga (Illustrasjonsfoto)

Doblet nyboligsalg

Det har den siste tiden vært en markant nedgang i byggingen av nye boliger. Dette kan på sikt føre til økt prispress, spesielt i de store byene, spår OBOS.

– Vi skal gjøre vårt for å holde byggetakten oppe. Det er stor etterspørsel etter nye boliger i pressområder, noe vi ser i salgstallene våre. Mye tyder på at dette er en utvikling som vil fortsette framover, sier Siraj.


Ved utgangen av mars hadde OBOS solgt 619 nye boliger i Norge. Dette er mer enn dobbelt så mange som i samme periode i 2018 da det ble solgt 289 boliger.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...