Nordre Aker Budstikke

Så mye samlet vi inn til TV-aksjonen

Moro å bidra til en god sak. Fra venstre: Basmale, Sæyfulla, Lltæbir, Jacob og Payzilet. Foto: PRIVAT

TV-aksjonen har samlet inn over 220 millioner kroner til UNICEF. Både i bydel Nordre Aker og Sagene har folk gitt mye mer enn i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2017 kl 13:03

NORDRE AKER: Søndag gikk TV-aksjonen på NRK. I år er det UNICEF som får inntektene fra den nasjonale dugnaden. Pengene skal brukes på å sikre skolegang til barn i krigs- og katastroferammede områder.

Mange stilte opp som bøssebærere, mens andre solgte kaker og kaffe til inntekt for aksjonen.

Søndag kunne vi fortelle om venninnene på Nordberg, som slo sin egen rekord fra i fjor på 10.300 kroner for kakesalg, og fikk inn over 11.000 kroner i løpet av fire timer søndag ettermiddag!

LES OM DET HER: Sjekk den kakerekorden!

Men de var ikke de eneste. Barna på bildet bakte også, og stilte seg opp utenfor Meny på Kringsjå. Sånn blir det penger til en god sak.


– I samarbeid med Sogn Frivilligsentral fikk de unge bruke kjøkkenet på sentral til å bake. Salget gikk strålende og ungene var glade for det de hadde fått inn til UNICEF, forteller Mona Magnussen ved frivilligsentralen.

Takknemlig

– Det er vanskelig å sette ord på gleden og takknemligheten jeg føler nå. Tusen takk til alle som har bidratt! Hver eneste vaffel som er stekt, krone som er puttet på bøssa og hver eneste time som er lagt ned i den store dugnaden bidrar til å gi barn i krig og konflikt utdanning. Engasjementet vi har sett i de siste ukene og dagene er overveldende. Jeg er takknemlig og ydmyk på vegne av UNICEF. Mer enn 470.000 barn vil nå få skolegang og muligheten til å skape seg en framtid, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF, i en pressemelding.

Ifølge TV-aksjonen var 100.000 bøssebærere i sving søndag, og banket på dører i hele landet for å sikre skolegang til barn i Syria, Sør-Sudan, Pakistan, Colombia og Mali. Norske skoler samlet inn 8,1 millioner kroner, mens P3-aksjonen fikk inn 6,25 millioner kroner til UNICEF.

– Det er helt utrolig å se så mye flott engasjement for TV-aksjonen over hele byen vår! TV-aksjonen er verdens største dugnad og hadde ikke vært mulig uten bidrag fra ordfører Marianne Borgen, næringslivet, organisasjoner, kulturlivet, frivillige og mange andre som har stillt opp for å gi barn mulighet til skolegang, sier Byaksjonsleder Anette Larsen.

Ga mer enn i fjor

Nå er også tallene for givergleden fordelt på bydel klar. Totalt ble det samlet inn i overkant av 26 millioner kroner i Oslo. Det utgjør 39,28 kroner per innbygger i hovedstaden. Til sammenlikning er landsgjennomsnittet 42,40 kroner.


I Nordre Aker ble det samlet inn 1.817.572 kroner. Dette er over 600.000 kroner mer enn i 2016. I snitt ble det gitt 35,82 kroner per Nordre Aker-innbygger i år.

I Bydel Sagene er ønkingen i innsamlet beløp like stort. Her steg givergleden fra omlag 736.000 kroner totalt i 2016, til 1.362.251 kroner i år. Det utgjør et gjennomsnittsbeløp på 32,71 kroner per innbygger.

LES OGSÅ: Så mye samlet vi inn i 2016

Her er listen over alle bydelene i Oslo:


(NB! Bydel St. Hanshaugen omfatter også Oslo sentrum). Alle detaljene fra innsamlingen i Oslo kan du finne her (ekstern lenke).

Les også: Selv om vi har egne problemer og utfordringer, betyr ikke det at vi ikke også kan hjelpe andre som har enda større utfordringer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...