Nordre Aker Budstikke

Så mye smitte har det vært blant studenter, i idretten og kulturlivet

SiOs teststasjon på Frederikkeplassen på Universitetet på Blindern. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Smittesporingen har påvist relativt lite smitte på utesteder, i idretten, kulturlivet og universitetene i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2021 kl 11:20

OSLO: Fram til det ble forbudt å servere alkohol i 10. november, ble 102 gjester smittet ved de rundt 1.000 stedene med skjenkebevilling i Oslo. Dette utgjør 2,3 prosent av smittetilfellene fram til da, viser tall Aftenposten har innhentet.

Kulturliv som teatre, kinoer, opera, konserter står for 42 påviste smittetilfeller i Oslo siden 1. august. Det utgjør 0,32 prosent av de smittede.

Organisert idrett har vært forbudt i Oslo siden 10. november. Fra august til januar er 0,87 prosent, 114 smittetilfeller, sporet tilbake til idretten.

Smittejegerne har oppdaget 97 smittetilfeller blant de 48.000 studentene i Oslo, noe som utgjør 0,73 prosent av påvist smitte. Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier det er tiltakene som er satt i verk som forklarer de lave tallene.

– Hensikten er jo å begrense hvor mye folk flytter seg rundt i byen, og dermed bremse viruset. Alle disse bransjene lever jo av at mange folk samles og er i godt lag, og vi savner virkelig å kunne ta opp igjen disse aktivitetene, sier Steen.


35 prosent blir smittet i egen husstand, 21 prosent har ukjent smittevei, vel 11 prosent smittes på samlinger i private hjem og om lagt 10 prosent blir smittet på jobb.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...