Nordre Aker Budstikke

Så mye snø at bussene ikke kom frem overalt

Denne leddbussen gikk i lås på Sogn. Foto: TOM SÆLAND

– Vi forutsetter at det blir måkt, så bussrutene kan gå som normalt, sier pressevakt i Ruter, Knut Martin Løken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2019 kl 10:20

SOGN: Denne nattbussen sto bom ved Sogn, ved 1.30-tiden ifølge leser.

Ruters pressevakt forteller om bussproblemer i natt:

– Flere busser har hatt problemer i natt i dette området, for linje 18N. Det ble til slutt så mye snø at Kringsjå bussholdeplass ikke ble betjent etter hvert. Vi forutsetter at det blir måkt, så bussrutene kan gå som normalt, også rute 18N, som kjører om natten, da t-banen ikke går, sier pressevakt Knut Martin Løken.

Låser seg

Han forklarer om hva som skjedde med denne bussen:

– På grunn av universell utforming, er bussene svært lave, og motoren sitter bak. Når første delen av leddbussen eventuelt begynner å skli, og bakre del hvor motoren er, driver fremover, så låser til slutt leddet seg, det er en sikkerhetsmekanisme for bussen. Bussen er ikke ødelagt, men måtte på verksted, sier Løken.

Storo - Kjelsås

Ruters pressevakt forteller også at det på strekningen fra Storo til Kjelsås, var så mye snø veibanen i natt, at nattbussen fra Majorstua til tider ikke kunne fortsette fra Storo og oppover til Kjelsås. Men det understrekes fra Ruter at linjen nå er oppe og kjører på dagtid. I tillegg forteller pressevakten at reisegarantien gjelder i slike tilfeller, når bussene ikke kan kjøre på grunn av eksempelsvis snøforhold, se mer informasjon på ruter.no.

Ifølge yr.no skal det fortsette å snø i Oslo-området frem til i kveld.

LES OGSÅ: Bymiljøetaten forklarer hvordan de brøyter

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...