Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Så mye steg din bolig i pris i mars

Svært sterk boligprisvekst. Se tallene for din bydel.

Boligprisene steg med 1,4 prosent fra februar til mars viser ferske tall fra Eiendomsmeglerbransjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2014 kl 12:25

OSLO: Boligprisene var på landsbasis 1,4 prosent høyere i mars 2014 enn i februar 2014. Prisene er nå 0,3 prosent høyere enn i mars 2013.

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe Munchs utsikt

Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff), sier han er overrasket over hvor stor prisveksten i mars har vært.

- Boligprisene stiger normalt i mars, men veksten er betydelig sterkere enn ventet. Dette vitner om et solid boligmarked og boligkjøpere med positive forventninger. Prisnedgangen vi opplevde i 2013 er nå blitt korrigert, sier han.

LES OGSÅ: Denne boligen gikk 1,4 millioner over takst

Historisk mange boligsalg

Det selges også langt flere bruktboliger i mars enn på samme tid i fjor. I mars 2014 ble det solgt 7.067 boliger, mot 6.300 i mars 2013. Ved utgangen av mars var det 12.928 aktive boligannonser på Finn.no.

- Salgsvolumet, både for mars måned og samlet for første kvartal, er på et historisk høyt nivå. Når vi også ser at antall usolgte boliger holder seg stabilt, vitner det om et sterkt og balansert boligmarked, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 40 dager å selge en bolig i mars 2014, en nedgang fra 48 dager i februar måned. I mars 2013 tok det i gjennomsnitt 29 dager å selge en bolig.

LES OGSÅ: Vernet villa taper mot boliger

Oslo-markedet

I Oslo steg prisene med 0,5 prosent. Men ser man på de ulike boligtypene er det store variasjoner.

Eneboliger i Oslo gikk opp med hele 2,4 prosent. Eier du en delt bolig i Oslo kan du glede deg over at verdien har steget med 1,7 prosent.

Gjennomsnittsboligen i Oslo har nå en kvadratmeterpris på 46.446 kroner. Det vil si at en 60 kvadrat meter stor bolig i Oslo i snitt koster 2,79 millioner kroner.

Om Eiendomsmeglerbransjen boligprisstatistikk:

Statistikken er et samarbeid mellom Eff, Eiendomsverdi og Finn.no.

LES OGSÅ:

3,1 mill. for 40 kvadrat

Dette er ikke boligen for den blyge

Planlegger 10.000 boliger i den nye «byen»

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...