Nordre Aker Budstikke

Sa-sa-sa cupbomba smalt på Nordre Åsen

Mustafa Hassan Ahmad blir feiret av medspillere og supportere etter 2-0-scoringen i andreomgang. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Skeid er et skikkelig cuplag, og nå er de helt fortjent videre i NM, etter å ha knust eliteserielaget Sandefjord på Nordre Åsen. Hos naboen Kjelsås, på Grefsen stadion, endte årets cup-reise med tap mot Ull/Kisa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2018 kl 10:05

NORDRE ÅSEN: Kanskje var det andre eliteserielag Skeid håpet på, for å trekke mest mulig publikum til NM-kamp på Nordre Åsen, onsdag 2. mai. Men selv om det ikke er duket for cupfest i samme skala som da Strømsgodset gjestet i fjor, skal det vise seg å bli en enda bedre kamp for hjemmelaget.

Kampfakta

Skeid - Sandefjord 3-0 (1-0)

Arena: Nordre Åsen

Mål: Ayoub Aleesami, Skeid (23), Mustafa Hassan Ahmad, Skeid (69), Mesüt Can, Skeid (74).

Røde kort: Ingvar Jónsson, Sandefjord (59)

Flere kampdetaljer på fotball.no.

De første minuttene er det litt stillingskrig, men Skeid ypper seg mot eliteserielaget. Etter 9 minutter spilt får Skeids Stian Pettersen en veldig god sjanse, men skuddet sitter ikke.

I 22. minutt kommer en flott assist fra Moa Mahnin, og Ayoub Aleesami får stusset inn ballen i mål: 1-0 til hjemmelaget.

Skeid gjør det vanskelig for Sandefjord, og eliteserielaget kommer ikke til de store sjansene.


Men det gjør Skeid. I det 29. minutt er Skeid nære på igjen, Can prøver å chippe ballen i mål, men ballen lander oppå målet i stedet.

Bojang er også god på Skeids høyreside.

Skeid fortsetter å presse gjennom omgangen, og gir tøff motstand til eliteserielaget. Det blir også mange tøffe dueller gjennom kampen. Det er faktisk Skeid som styrer store deler av kampen.

Skeid legger seg ikke bakpå med 1-0-scoring, og bare fortsetter presset.

Det er vanskelig å se at det er to divisjoner mellom disse to lagene.


1-0 står seg til pause, fortjent til hjemmelaget.

LES OGSÅ: – Skeid tok for seg med en helvetes innsats, krigerskap og god, gammeldags løpekraft

Stian Pettersen i hendelsen der Sandefjord-keeper Ingvar Jónsson fikk rødt kort og ble utvist. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Dramatikk i andreomgang

I starten av andreomgang ser gjestene ut til å ha våknet, og nærmer seg en utligning. Tempoet er høyere, og Skeid har ikke helt samme presset.

Men så, noen minutter ut i omgangen kommer Skeid tilbake. Og det blir skikkelig dramatisk når Stian Pettersen blir felt av Sandefjord-keeperen, etter 59 minutter. Ingvar Jónsson bruker henda utenfor 16. meteren. Det er rødt kort, keeperen blir utvist, og Sandefjord må spille resten av kampen med 10 mann.


Skeid fortsetter presset og kommer til flere gode sjanser, og får betalt. I det 69. minutt setter Mustafa Hassan Ahmad ballen i mål etter kontring, med assist fra Hassan Mohamed Yousef.

Skeid jubler etter at Mesut Can har scoret kampens tredje mål. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fem minutter senere setter Skeid spikern i Sandefjord-kista – straffe! Dommeren mener Mahnin hektes foran Sandefjord-målet, og dømmer straffe. Mesut Can setter iskaldt 3-0 i krysset.

Cup-laget Skeid er dermed videre til tredje runde i NM.

– Vi hadde en plan, sa Tom Nordlie etter kampen til Skeids egen hjemmeside, her kan du høre hele intervjuet.

Nedtur hos Kjelsås

Kjelsås hadde flere gode sjanser foran Ull/Kisa-målet, men det bli ikke scoring. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På Grefsen stadion går Kjelsås ut mot 1. divisjonslaget Ullensaker/Kisa. De to lagene gjør en jevn førsteomgang, der begge lag kommer til flere sjanser. Lenge er Kjelsås laget som presser mest.

Kampfakta

Kjelsås - Ullensaker/Kisa 0-3 (0-1)

Arena: Grefsen Stadion

Mål: Andreas Aalbu, Ull/Kisa (25), Nicolay Solberg, Ull/Kisa (66), Ole Andreas Nesset, Ull/Kisa (91)

Gule kort: Stefan Hagerup, Ull/Kisa (61), Martin Fasting, Kjelsås (93)

Flere kampdetaljer på fotball.no.

Det er likevel gjestene som etter 25 minutter får ballen i nettet, ved Ull/Kisas Andreas Aalbu. Litt ufortjent går lagene til pause på 0-1 ti til gjestene.

I andreomgang får Kjelsås bedre grep på spillet, men det gir ikke resultater. Ull/Kisa får vist at de er ett nivå over Kjelsås, og er effektive og setter sjansene de får. Det resulterer i 0-2 etter 66 minutter, ved Nicolay Solberg, og 0-3-målet som kommer ett minutt på overtid. Målscorer er Ole Andreas Nesset.

For Kjelsås er dermed cup-reisen over for i år.

Kjelsås skuffer over Ull/Kisas første scoring. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...