Nordre Aker Budstikke

Leste mammas frustrerte koronainnlegg:

Så tok Espen Nakstad turen hjem til Jonathan

Ass. helsedirektør Espen Nakstad hjemme hos Jonathan og familien. Foto: PRIVAT

Titusener har lest innlegget «En isolert mammas bekjennelser», hvor Siri Therese Flamme-Larsen fra Kjelsås beskriver hvordan koronasituasjonen oppleves for familien, med testing og isolasjon. Mandag dukket assisterende helsedirektør Espen Nakstad – og NRK – opp hjemme hos familien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2021 kl 17:19

KJELSÅS: «Da satt vi her da. I isolasjon. I ett og et halvt år har vi, med tre barn på to ulike skoler klart å unngå smitte. Vi har mine og dine barn, ekser med sine barn og nye barn. Men vi har kommunisert, endret samvær og informert hverandre underveis. Alle med ønske og vilje om å gjøre det vi kan for å ta ansvar og ta vare på barna våre. Og så har vi bodd i Nordre Aker da. Bydelen som med god samvittighet har kunne synes litt synd på alle andre som var verre rammet av viruset (…)

Alt gikk bra og vi har unngått smitte i 17 måneder! På tross ulikt smittetrykk de ulike stedene barna våre bor. Helt til skoleåret brakte løs.»

Sånn startet innlegget til mamma Siri Therese Flamme-Larsen, som ble publisert i Nordre Aker Budstikke 2. september, og siden plukket opp av andre medier.

Der beskrev hun videre i detalj de første skoleukene til sønnen Jonathan, og et nærmest kaoset med testing og isolasjonstilværelse, samt også de mange meldingene fra skolen om status og utvikling av smittesituasjonen. Svært mange kjente seg igjen i frustrasjonen i innlegget, skulle det vise seg.

Jonathan Flamme Foseid blir intervjuet av NRK. Foto: PRIVAT


Så mange at mandag kom også NRK radio på besøk til familien, som nå er ute av isolasjon.

– NRK kom for å intervjue oss angående kommentarinnlegget i Nordre Aker Budstikke. Og plutselig dukket også assisterende helsedirektør Espen Nakstad opp. Det virket som han skjønte godt den litt håpløse og kompliserte situasjonen foreldre, barn og skoler har vært i nå - med all smitten. Det virket også som han satt pris på at folk skrev slike innlegg, og beskrev situasjonen, sier Siri Therese Flamme-Larsen til Nordre Aker Budstikke, mandag ettermiddag.

Ass. helsedirektør Espen Nakstad intervjues hjemme hos familien Flamme-Larsen/Foseid Larsen, av NRK. Foto: PRIVAT

– Det virker jo som høsten fortsetter sånn. Men jeg har stor respekt for jobben de gjør. Samtidig kjente jeg på at det manglet enkel informasjon da vi stod midt i en smittesituasjon selv. Nakstad var veldig lydhør til den oppfattelsen og det at smitteteamene ikke rekker over med informasjon. Det gjør jo nettopp situasjonen for hver enkelt mer komplisert, Sier Flamme-Larsen videre.

Hun setter pris på den unike muligheten hun fikk til å snakke direkte med en i Nakstads posisjon.

– Selv om vi nå er ute av isolasjon håper jeg samtalen kan hjelpe andre familier utover høsten. Det oppleves jo som litt ubehagelig å få smitten i hus. Så enkel og tydelig informasjon om hvordan man skal håndtere en smittet i familien er viktig både for hver enkelt som står i dette og for samfunnet for å ha kontroll på smitten. Jeg følte Nakstad oppriktig hørte på dette og tar det med videre i den viktige jobben de gjør.

Her kan du se hva Espen Nakstad selv sier etter møtet på Kjelsås:


Intervjuet i NRK skal sendes i P2-programmet Ekko, og det er ifølge NRK ennå ikke bestemt hvilken dag det kommer på lufta og på nettradio.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...