Nordre Aker Budstikke

Budsjett 2018:

El-sykler, parkopprustning og penger til ungdomstiltak

Området Gråbeinsletta skal oppgraderes, også vannfontenen på andre siden av Sagene kirke Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det regnet penger på en rekke gode tiltak da bydelsutvalget i Bydel Sagene vedtok neste års budsjett – og plutselig hadde fem millioner mer å rutte med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 14:25

SAGENE: I slutten av november la bydelsdirektør i Bydel Sagene, Marius Trana, frem forslag til budsjett for 2018.

HER KAN DU LESE HELE BUDSJETTSAKEN FRA NOVEMBER I SAGENE AVIS

Torsdag kveld, 14. desember, samlet lokalpolitikerene og bydelsadministrasjonen seg for å endelig vedta budsjettet for neste år. Men aller først var det åpen halvtime.

Miljøambassadørene

Den lokale barne- og ungdomsgruppa, Miljøambassadørene, redegjorde for sin innsats for miljøet, kamp mot forsøpling. Miljøambassadørene har også etablert en byttebod.

Fysioterapi

Fysioterapeut i Bydel Sagene, Ingrid Næss, orienterte bydelens lave dekning på avtalefysioterapi, 2,13 årsverk per 10.000 innbyggere.


– Det er nest lavest i Oslo, mens gjennomsnittet for Oslo er på 4,8 årsverk. Bydelsdirektør bes derfor undersøke og komme tilbake med en orientering om hvilke tiltak bydelen gjør og vil gjøre for å sørge for at innbyggerne i bydel Sagene har et minst like godt tilbud om fysioterapi som øvrige bydeler, ble også merknad i møteprotokollen fra bydelsutvalgsmøtet.

SAIFF, Fellesskap og Respekt

Ramil Aliyev, leder i SAIFF, fortalte om frivillighetssentralens aktivitet. Han understreket at virksomheten er åpen for alle uavhengig av etnisk bakgrunn og at flertallet av de tillitsvalgte er kvinner.

Enstemmig vedtak fra bydelsutvalget ble også avsetning av 100.000 kroner til SAIFF for 2018.

Organisasjonen Fellesskap og Respekt får også 200.000 kroner i driftsstøtte for 2018.

UBUM

Leder av barne- og ungdomsrådet, Fawzi Warsane, fortalte om ungdommens bydelsutvalgsmøte - UBUM - tidligere i høst, og hvor fem følgende saker ble vedtatt å jobbe videre med: jobbmuligheter, internettilgang i parkene, utekino, varm mat i skolen og gjenåpning av Sagene bad.


HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA OM UBUM-MØTET I HØST

– Bydelsutvalget setter derfor av en pott på 800.000 kroner til å dekke eventuelle kostnader forbundet med saker som kommer opp i BU fra UBUM, samt for å kunne styrke ungdomstiltakene, ble enstemmig vedtak av lokalpolitikerene for 2018 til UBUM.

Ungdommens bydelsutvalgsmøte - fra 2017. Nå er det satt av penger til å følge opp og gjennomføre tiltakene som ungdommene har vedtatt at skal løftes frem i bydelen. Foto: BYDEL SAGENE/ARKIV SAGENE AVIS

1,3 milliarder kroner

Bydelsbudsjettet for 2018 er på totalt 1,3 milliarder kroner, og lokalpolitikerene hadde mulighet til å flytte på fem millioner kroner. Ekstrabevilgningen kom etter budsjettforliket mellom byrådspartiene og Rødt, der det forelslåtte rammekuttet på 21,2 millioner til bydelene ble reversert.

Etter åpen halvtime fortsatte bydelsutvalgsmøtet.

Ikke de helt store overraskelsene

Det var i forkant varslet om mange saker, hvor det allerede var sosialistisk flertall, Ap, SV og Rødt, også med støtte fra Miljøpartiet De Grønne. Så det var ikke duket for de helt store overraskelsene i budsjettbehandlingen.

Høyre og Venstre hadde flere egne tallforslag, men de fikk ikke flertall.

Derimot ble det blant annet enstemmig vedtatt å avsette 100.000 kroner til satsing på El-sykkel i bydelen. Sagene Avis har tidligere omtalt den dette.

Denne stilige bydelssykkelen ble kjøpt inn tidligere i år, nå kan det komme flere el-sykler i bydelen. Foto: ARKIV SAGENE AVIS


– Hensikten er at ansatte i bydelene kan dra nytte av syklene når de reiser rundt i arbeidstiden. For eksempel mellom møter eller i hjemmetjenesten. Syklene har ingen utslipp, har lastekapasitet og en liten motor, og avtalen inkluderer også service for el-syklene. Stadig flere bydeler har kjøpt inn el-sykler for at de ansatte skal komme seg raskere fra oppdrag til oppdrag. Bydelsutvalget setter av 100.000 kroner til formålet, står det i det enstemmige forslaget.

Mer musikk i parkene ble enstemmig banket gjennom.

NAV på hjul ble vedtatt.

– Bydelsutvalget setter av 300.000 kroner til et prøveprosjekt i regi av Utviklingssenteret NAV Sagene. Målet er å være utadrettet og møte folk og særlig ungdommer der de er på ettermiddager og på kveldstid. Dette beløpet skal dekke ekstra utgiftene knyttet til dette prosjektet. F.eks. arbeid etter ordinært arbeidstid, kjøp av el-sykkel, bærbare PCer, gode smarttelefoner og lignende. Møtelokaler i Kyrre Greppsgate 32, Drøbakgata 1, og Storo Storegård kan benyttes.

Reza Rezaee i Rødt fikk flertall for NAV på hjul, eller NAV ut der hvor ungdommen er. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Og ikke minst blir det makeover ved Sagene kirke og Sagene Samfunnshus

– Bydelsutvalget ønsker å starte opp en større oppgradering av våre parker og grøntområder. Bydelsutvalget ønsker å starte med oppgraderingen av Gråbeinsletta (se hovedbildet), Arne Gjestis plass, Sagene kirkepark og Sandefjordgata trekant. Det settes av 865.000 kroner til dette formålet, fra det enstemmige vedtaket fra torsdagens behandling.

Torshovdalen aktivitetshus

Det ble også enstemmig vedtatt å sette av 100.000 kroner til Torshovdalen aktivitetshus.

– Dessverre så har man ved flere anledninger høsten 2017 opplevd uheldige situasjoner i området. Bydelsutvalget ber direktøren vurdere tiltak som sikrer sikkerhet, og trygger området i og rundt Torshovdalen aktivitetshus. Bydelsutvalget er kjent med at det er et prekært behov for nytt kjøkken. Bydelsutvalget setter derfor av 100.000 til sikkerhet og kjøkken ved Torshovdalen aktivitetshus, lyder fra det enstemmige vedtaket.

MDG fikk også flertall for å sette i gang utredning om å omgjøre Advokat Dehlis plass fra grått til grønt, fra parkering til park.

MDG og Sirin Hellvin Stav ved Advokat Dehlis plass, nå skal det utredes om det kan bli grått til grønt for plassen. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

– Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren om å ta initiativ til at Advokat Dehlis plass omgjøres fra p-plass til en liten park, med noen få gjenværende p-plasser forbeholdt henholdsvis bildeling og HC samt sykkelpakeringsplasser. I denne sammenheng bes det om at man også ser på muligheten for å stenge Maridalsveien mellom Advokat Dehlis plass og Arendalsgata for gjennomkjøring for bil, fra vedtaket.

Venstre fikk ikke flertall for å sette av 50.000 kroner til dyrevelferdstiltak, til dekning av veterinærbehandling for økonomisk vanskeligstilte dyreeiere, men det ble enighet om å utrede saken videre.

Veterinær Nina Morkemo, Caroline Holtet og Alva Eide fra Sagene Venstre. Foto: SAGENE AVIS/PRIVAT

– Administrasjonen bes om å undersøke muligheten for et samarbeid med lokale veterinærer og dyrleger, for å arrangere en årlig dugnad, lignende modell ved Anicura dyreklinikk på Grünerløkka, der dyr hos vanskeligstilte får gratis legebehandling, fra det enstemmige vedtaket.

Venstre foreslo også 400.000 kroner til skolefrokost til Lilleborg og Sagene skoler, 200.000 kroner mer enn Ap, SV, Rødt og MDGs forslag. Fra før av har både Bjølsen og Nordpolen skoler frokost. Men endelig vedtak ble 200.000 kroner til oppstart av frokost ved de to førstnevnte skolene.

SERVERER: Louis Migel Guldbrandsen (14) er ansvarlig for å dele ut maten til klasserommene. Foto: Janina Lauritsen

– Bydel Sagene har sammen med Bjølsen- og Nordpolen skole hatt en ordning med skolefrokost på disse skoler. Skolene har meldt om gode erfaringer med tilbudet. Andre skoler har nå også ytret ønske om også å få kunne tilby skolefrokost. Bydelsutvalget ber direktøren gå i dialog med skolene om skolefrokost og bydelsutvalget setter derfor av 200.000 kroner til å starte opp skolefrokost på Sagene og Lilleborg skoler, fra vedtaket.

HER KAN DU LESE OM HELE BUDSJETTET OG HVA SOM BLE VEDTATT FOR 2018.

Venstre hadde igjen også forslag om å kutte ett bydelsutvalgsmøte, med tilhørende møterunder i forkant, for å spare inn penger. Forslaget ble nedstemt.

Noe Jørgen Foss (Ap) kommenterte:

– Jeg er nå litt forbanna. Hvordan kan Venstre si at de satser på demokratiet, og samtidig foreslå å kutte i en av de viktigste lokaldemokratiske kanalene vi har? sa Foss som ellers også uttalte at han var «pinadø stolt» av bydelsbudsjettet for 2018.

Det er ikk ebare alvor i bydelsutvalgsmøtene, men også latter. Her ser du Jørgen Foss (Ap) som snakker varmt om mer musikk i parkene:

Gode diskusjoner

Det ble også brukt god tid på å takke hverandre i bydelsutvalgsmøtet for godt samarbeid, også i komiteene.

Helge Stoltenberg, bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, er veldig fornøyd med budsjettet 2018, som nå er spikret. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

– Jeg er veldig godt fornøyd med budsjettet. Det var gode diskusjoner, ikke minst var det veldig fint å høre fra kjempeflotte miljøambassdører. Engasjerte ungdommer er det beste som fins, kommenterer bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) i etterkant av møtet.

Da er bydelsbudsjettet for 2018 vedtatt.

Sandakerveien 52

Det var også noen få andre saker på agendaen forrige torsdag, blant annet begrenset høring for planene i Sandakerveien 52.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...