Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Endelig eget bryggeri og Nydalen-øl!

Endelig: Helt eget bryggeri på Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det synes daglig leder, Jin Jæger, er morsomt. Foto: MINA HAUGLI

Mange satser på fancy og utradisjonelt, men her vil de tilbake til det mer tradisjonelle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2017 kl 10:37

Nydalen: Fredag i forrige uke var det første ekte Nydalen-øl ferdig og kunne tappes fra tappekranene på Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det nye bryggeriet satser på å brygge godt, tradisjonelt kvalitetsøl.

Til nå er det Amundsen bryggeri som har brygget ølet for Nydalen Bryggeri og Spiseri. Nå har Amundsen bryggeri flyttet ut til nye lokaler på Hauketo, og Nydalen Bryggeri og Spiseri har fått sitt helt eget bryggeri.

Ekte Nydalen-øl

Fredag i forrige uke var de tre første batchene ferdige og klare til servering.

– Vi hadde lyst på vårt eget bryggeri, og i og med at vi faktisk heter Nydalen Bryggeri, er det ganske logisk. Nå har vi endelig tatt over helt, og det er morsomt å tilby ekte Nydal øl, sier daglig leder ved Nydalen Bryggeri og Spiseri, Jin Jæger.

Tilbake til tradisjon

Det nystarta bryggeriet har kapasitet til å lage syv forskjellige sorter øl, men starter med tre klassikere. En pilsner, en Pale Ale og en Wit.

– Det finnes i dag mange serveringssteder og bryggerier som satser på å ha mye fancy og utradisjonelt i sitt øl, som forskjellig frukt og bær. Det er ikke så lett å skille seg ut, så vi starter som et tradisjonelt pub-bryggeri som vi vet gjestene våre liker. Så tar vi utviklingen derfra, sier Jæger.

Eget brygget: Tre sorter med ekte Nydalen-øl er brygget, og de var klare til servering forrige fredag. Logoen gjenstår, og er ikke ferdig. Foto: MINA HAUGLI

Samtidig som de ønsker å fokusere på det tradisjonelle, åpner et lite bryggeri opp for flere muligheter.

– Siden vi kan brygge lite om gangen, åpner det for å prøve ut nye varianter øl. Om mange gjester spør etter det samme, kan vi lage det, sier Jæger. Som legger til:

– Vi kommer til å følge sesongen også. Nå har vi laget en frisk og lett belgisk Witt med koriander og appelsinskall som passer til sommersesongen. Til høsten og vinteren kommer vi til å brygge en mørkere ølvariant.

Produserer for egne gjester

Ølet de nå produserer er ment for servering i restauranten, og de håper på å kunne produsere 3000 liter per måned.

– Vi produserer nå i oppstarten kun for bruk på huset. Men vi har også tillatelse til å produsere for salg i butikk og til utesteder, men vi får se på etterspørselen først, avslutter Jæger.

Syv slag: Syv tanker på 1000 liter hver har bryggeriet til rådighet. Foto: MINA HAUGLI

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...