ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

– Ikke alt er politisk korrekt, og jeg er kjempestressa!

Jørgen Foss med August Wittemann på skuldrene, snart klare for premiere på podcast. Foto: MINA HAUGLI

Det innrømmer politiker Jørgen Foss, som sammen med August Wittemann snart slipper første episode i egen podcast.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2017 kl 21:09

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Den 19. mai slippes første episode. Programlederne, Jørgen Foss og August Wittemann, lover humor, men også å stille spørsmål, som ikke alle tør å spørre.

En dannelsesreise

Med den nye podcasten, håper de på å finne løsninger på livets mange utfordringer.

– Vi gir tips og triks, som både gjester og lyttere kan lære noe av, og ikke minst kan lytterne sikkert lære oss noe også! Jeg er jo ung, og Foss blir på en måte min mentor på hvordan jeg skal forholde meg til livets små og store utfordringer, ifølge Wittemann (21).

Ikke bare har unge Wittemann noe å lære, men budskapet er at alle har noe å lære.

– Poenget er at jeg er 28 år, og har ikke bodd så lenge alene. For eksempel - hvor ofte vasker jeg kjøleskapet? Hallo, alle har noe å lære! understreker Foss entusiastisk.

ANNONSE

De tar ikke bare opp enklere temaer, som å vaske kjøleskapet og bytte sengetøy, men også større temaer. Som innvandring og rus.

– Innvandring er et vanskelig tema, som må snakkes mer om. Det dummeste vi gjør er i hvert fall å ikke snakke om det. Det er viktig å snakke om det - å ikke tabutisere det. Vi får tørre å drite oss ut - tørre å snakke om alt, sier Foss.

Politisk (u)korrekt

I podcasten vil Jørgen Foss være noe mer enn Arbeiderpartipolitiker. I dag er han blant annet medlem av bydelsutvalget, i Bydel Sagene.

Men han er først og fremst Jørgen. Og Jørgen driver med mye rart.

– Ikke alt er politisk korrekt, og jeg er kjempestressa! August har jo null filter, og jeg blir utsatt for både det ene og det andre! Kollegaer kommer nok til å kommentere at det er noe på trynet! Men det er jo litt sunt, det å ha rom for ulikheter, mener Foss.

ANNONSE

Eksempler på hvilke spørsmål som skal tas opp - og som kan bli litt drøyt?

– I podcasten har vi lov å stille spørsmålene som mange sitter med, men som ikke folk tør å stille, som: Hva skjer neger?, sier Wittemann.

Tøffe spørsmål skal bidra til et rause samfunn - grenser skal testes.

– Jeg kan ikke si alt, men det kan August. Vi tester grenser, og noen ganger drar vi den litt for langt, ler Foss.

Men hvorfor Jungmann?

Jungmann var tidligere en tittel i en skipsbesetning. Tre års fartstid som dekksmannskap ga rett til å mønstre som matros. En jungmansstilling var det andre av tre trinn i de første tre årene. Det første var dekksgutt og det tredje var lettmatros.

ANNONSE

– En jungmann deltok i ordinært dekksarbeid sammen med resten av dekksmannskapet under ledelse av en styrmann eller av båtsmannen. Denne mønstringen ble også sett på som en dannelsesreise, forklarer Foss.

Dekksgutt Foss og Jungmann Wittemann tar oss altså med på en episodevis dannelsesreise.

– Vi vil gjennom diskusjon, spalter, gjester, innslag og med litt hjelp fra lytterne komme frem til kanskje noen slags løsninger på livets mange utfordringer. Kommer vi til å klare det?

LES OGSÅ:

Rykende fersk bok fra historielaget
Det skjer mye i Bydel Sagene på mandag
Norsk Presseforbund om forfordeling av aviser: Forkastelig
Trenger fosterforeldre og beredsskapshjem

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE