Nordre Aker Budstikke

Sykkelprosjektet i Bydel Sagene:

Kan fjerne hundrevis av parkeringsplasser

Svarer: Sykkelprosjektets prosjektledere i Bymiljøetaten, sykkeldirektør i Oslo og byråden for miljø og samferdsel, svarte på publikums spørsmål. F.v: Simon Öhlin Kollerøs, Eva Christine Rørstad, Lars Olav Farstad, Jan Sverre Asmyr, Elise Egseth, Rune Gjøs og Lan Marie Nguyen Berg. Foto: MINA HAUGLI

– Alle kommer ikke til å få det som de vil, svarte miljøbyråd Lan, til en stappfull sal i Sagene festivitetshus, om de nye sykkelprosjektene i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2017 kl 07:56

SAGENE: Onsdag kveld inviterte Sykkelprosjektet, Sykkel i Oslo, til åpent møte om planene i Bydel Sagene.

Samtlige 300 sitteplasser var tatt, og Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, åpnet møte.

Det ble informert om Sykkelprosjektet og sykkelplanene, og det ble satt av en time til spørsmål fra de fremmøtte - les mer om planene her.

Oslo kommunes sykkelstrategi, som ble vedtatt i 2015, ønsker å gjøre en ekstra innsats for å flere til å tørre å velge sykkelsete. Og det var nettopp det Berg åpnet møte med å understreke.

LES OGSÅ: Satser tungt på skole og idrett på Voldsløkka

Trygge sykkelveien

Åpnet møte: Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), åpnet møte. Foto: MINA HAUGLI

– For å få flere til å tørre og velge sykkelsete, er det viktigste tiltaket å gjøre det tryggere. De fleste opplever ikke det. De opplever å bli skvist, og Ikke ha sin egen plass, sa hun.

Parkeringsplasser

Blant spørsmålene som kom opp, var det flere som lurte på hvor de nå skulle parkere bilen.

– Vi skjønner det er nødvendig å fjerne parkeringsplasser, men et estimat på opp mot 500 plasser? Det vil få stor betydning for oss som bor i bydelen. Folk kommer allerede til meg og forteller hvor vanskelig de synes det er å finne parkering, og nå skal det fjernes flere? spurte Helge Stoltenberg (Ap), bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene.


Til Stoltenbergs innspill svarte Lan M. Berg (MDG) at alle kommer ikke til å få det som de vil.

– Gatearealet må prioriteres mellom de ulike trafikantene og det er ikke gjort godt nok tidligere. Jeg tror endring ofte er noe folk synes er skummelt, fordi vi ikke vet helt hvordan det kommer til å bli.

– Men jeg tror vi alle må gi det litt prøvetid, og så kan det gå mye bedre enn man frykter, svarte hun videre på Stoltenbergs innspill og trakk frem dieselforbudet i fjor som eksempel, hvor det ikke ble noe kaos i kollektivtrafikken som folk forventet.

Ikke bare bilparkering ble tatt opp, men Siri Mittet, bydelutvalgsrepresentant (MDG), lurte på om det ville bli sykkelparkeringer.

– Det er kjempeviktig, og jobbes med. Det går ut brev til alle bydelsadministrasjoner om å gi tilbakemelding om sykkelparkering på gategrunn, svarte Berg.


Fullsatt: Salen, som ifølge invitasjonen hadde 300 sitteplasser, var tilnærmet fullsatt denne kvelden. Foto: MINA HAUGLI

Dialog

Dialog: Sykkeldirektør i Oslo kommune ønsker at berørte og engasjerte kommer med innspill så tidlig som mulig. Foto: MINA HAUGLI

Gjennom hele spørsmålsrunden var svaret som gikk igjen at Sykkelprosjektet ønsket innspill.

– Inviter oss! Fortell oss hvem skal vi snakke med. Vi ønsker å komme i kontakt med kommiteene, med borettslag, og med alle berørte parter. Vi vil spille på lag, og vi stiller oss til rådighet med dere. Alt skal ikke gjøres i år, og vi er ikke fremmede for å se på alternativer, men da trenger vi innspill. Så tidlig som mulig, var et av svarene fra Rune Gjøs, direktør i Sykkelprosjektet.

Grønne vekster

Et annet spørsmål som ble tatt opp, var muligheten for grønne vekster som buffer mellom trafikantene i Bergensgata, fra Maren Simonsen.


– Vi vet ikke om det går på grunn av arealet. Da vil det bli mindre areal for sykkelfeltet eller gangfeltet, men vi skal undersøke det, svarte Simon Öhlin Kollerøs, prosjektleder på Byrute 8.

Les mer om alle byrutene som går gjennom Bydel Sagene her.

Kom med ønske: Marie Simonsen, styreleder i Voldsløkka Park, lurte på om det gikk an å plante grønne vekster mellom trafikantene. Foto: MINA HAUGLI

Høring

Beboere i nærområdet få varsel og høring når de første tiltakene settes i gang.

– Vi vil oppfordre dere til å komme med innspill i høringene, avsluttet Lan Marie Nguyen Berg.

LES OGSÅ:

Vil gjenåpne Torshovbekken
Sagene har fått en ny hit i matveien
Jan ble forlatt og gikk på en skikkelig smell

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...