ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Politikeren: – Ingen klarer vel å finne ett parti de er hundre prosent enige med

Ap-politiker og leder av Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Foto: PRIVAT

– Heller ikke jeg. Men du må finne et parti med samme holdninger som deg selv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2017 kl 11:39

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Torsdag 10. august kl 10.00 åpner forhåndsstemmelokalene i Oslo. Fra da kan du avlegge din stemme til stortingsvalget.

I bydel Sagene har vi tre forhåndsstemmelokaler: På biblioteket på Torshov, ved Sagene kirke og på Storo senteret. Men uansett hvor du bor kan du avlegge stemme ved alle forhåndsstemmelokalene i Oslo. Du må ha med legitimasjon for å stemme.

LES OGSÅ: Dette tror lokalpolitikerene at vil få flere til å stemme ved valget

Som legitimasjon godtas vanlige identifikasjonspapirer med navn, fødselsdato og bilde, som for eksempel pass, bankkort og førerkort. Valgkortet som du har fått i posten er ikke nødvendig for å stemme, men det kan gå raskere om du tar det med.

Ved Stortingsvalget i Oslo kan du velge mellom 19 forskjellige lister. Det er altså et hav av muligheter og svært mange kandidater å velge mellom. Det kan jo også være ganske
forvirrende.

ANNONSE

Ingen klarer vel å finne ett parti eller en kandidat de er hundre prosent enige med, heller ikke jeg. Det vil alltid være enkeltsaker eller temaer man er uenige i.

Men det må ikke gjøre at du ikke bruker stemmeretten din. Du bør finne et parti der du føler deg hjemme, et parti som tenker som deg. Et parti som har samme holdninger som deg. Og bruk valgkampen til å bli kjent med partiene og hva de står for.

Det er helt frivillig å bruke stemmeretten, men stemmeretten er selve grunnlaget for vårt demokrati. Ved stortingsvalget i 2013 brukte 78,2% av alle stemmeberettigede i Norge stemmeretten sin. I Oslo bruket litt over 80% stemmeretten og i bydel Sagene brukte nesten 83% stemmeretten.

Det er slik at kvinner stemmer oftere enn menn, at de med høy utdannelse stemmer oftere enn de med lav utdannelse og de som bor vest i byen vår stemmer oftere enn de som bor øst.

For meg er det viktig at du uansett om du er mann eller kvinne, har høy eller lav utdanning eller hvor du bor i byen bruker stemmeretten din. Stemmeretten er for alle.

ANNONSE

Det kan være vanskelig å se hvilken betydning en enkelt stemme fra eller til har, men hvis mange tenker slik så har det en stor betydning. Et demokrati skal være et uttrykk for folkets mening og derfor er det viktig at nettopp du sier din mening slik landet får et Storting som er mest mulig representativt.

Så min oppfordring til alle er å bruke stemmeretten din uansett om du skal stemme blått eller rødt eller noe midt imellom. Og husk: Bruker du ikke stemmeretten din, så mister du også klageretten. Godt valg!

Helge Stoltenberg (Ap)
BU-leder bydel Sagene

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE