Nordre Aker Budstikke

På denne eiendommen skal det skje store endringer

Verneverdig: Her ser du den verneverdige Blystadvillaen og hagen. Foto: MINA HAUGLI

Nytt forslag fra utbygger på bordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2017 kl 09:07

TORSHOV: I Sandakerveien 52, også kjent som eiendommen hvor Blystadvillaen ligger, er planen å bygge en boligblokk på seks etasjer med 43 leiligheter.

Den tidligere fabrikkeierboligen fra siste del av 1800-tallet, er i dag regulert til byggeområde for kontor og spesialområde bevaring. Det er JM Norge AS som har kjøpt den ubebygde delen av eiendommen, og ønsker som nevnt å bygge boliger på denne.

– Hensikten med planforslaget er å regulere området til blandet formål med bolig, forretning, kontor, bevertning og hotell, og der igjennom å svare ut Oslo kommunes uttalte behov for boliger på en eiendom som gjennom kommuneplanen er avsatt til fremtidig utviklingsområde, står det i sakspapirene.

Illustrasjon på det nye bygget til høyre - Blystadvillaen til venstre. Foto: DYRVIK ARKITEKTER AS/PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Utbyggers plan

Leilighetene er planlagt i ett bygg, etter siste justering fra utbygger. Det har vært mange protester mot planene.


Bygget ut mot Sandakerveien skal ha seks etasjer, pluss parkeringskjeller.

– Planforslaget fortsetter og avslutter rekken av bebyggelse langs Sandakerveien og ligger i samme fasadeliv som nabobebyggelsen i sør. Mot vest følger nybygget Akerselvas retning og underbygger det skålformede terrenget ved å trappe seg dypere mot nord. I samme grep trapper høyden seg ned mot hensynssonen, slik at fasaden mot denne er på 5 etasjer, står det også i sakspapirene.

Det er lagt til grunn for både små og større leiligheter. Fra 40 kvadratmeter til 80 kvadratmeter.

Saken skal nå ut på ny høring.

Fasaden: Ut mot Sandakerveien. Foto: DYRVIK ARKITEKTER AS/PLAN-OG BYGNINGSETATEN


LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...