Nordre Aker Budstikke

Se godt på disse gutta...

Disse 01-gutta har kvalifisert seg til interkrets i fotball i år - det er høyeste nivå for aldergruppa. Foto: SAGENE IF

Hva det koster å spille fotball i breddeklubbene er et hett tema om dagen. Disse 01-gutta fra Sagene IF har kvalifisert seg til interkretsspill i år. Hva tror du de betaler?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2017 kl 09:23

SAGENE: Stor debatt i aviser og TV om dagen om hva det koster å være med å spille fotball i de forskjellige klubbene rundt omkring, og at det fort kan blir for dyrt for barn og unge å delta.

Mer enn 20.000 kroner noen steder for medlemsskap og treningsavgift, men også inkludert cuper, med mer. For andrelaget - noe rimeligere.

For Gutter 13-14 år på Nordstrand, koster medlemsavgift og treningsavgift til sammen 6400 kroner, men summen skal også dekke inn blant annet det som tidligere var dugnadsinnsats fra foreldrene, fra sak i Nettavisen.

I samme sak opplyser Skeid ved daglig leder at treningsavgiften ligger på rundt 6300 kroner, men at prisen varierer utfra ambisjonsnivået til hver spiller.

I naboklubben Kjelsås koster medlemsskap og årsavgift for G-13 rundt det samme som i Skeid.

Interkrets

For ikke så lenge siden, fortalte Sagene Avis om 01-gutta i Sagene IF. Gutta med bane på Voldsløkka har - for første gang på mange år - kvalifisert seg til interkretsserien for Oslo omegn. Det er høyeste fotballnivå, eller serie, for 01-gutter.

fotball.no kan du se du hvilke lag som har kvalifisert seg til interkrets Oslo omegn 2017. Lyn er med, men hverken Kjelsås IL, eller Skeid har lag med i interkrets G-01.

Billig

Men sjekker man nettsiden til Sagene IF, ser man at sesongavgiften for 2017 for disse gutta kun er på 2000 kroner, og 500 kroner for vintertrening – og som blant annet skal dekke måking og å holde banen oppe hele vinteren. Pluss medlemsavgift 400 kroner. Det samme gjelder forøvrig for juniorlaget.

For yngre årsklasser, eksempelvis 04-årgangen, koster medlemsavgift det samme, 400 kroner, treningsavgift 1000 kroner og vintertrening 250 kroner.


LES OGSÅ: Sagene IF: 1500 medlemmer med én garderobe på deling!

Inkluderingsavtale

Det er også kjent at Bydel Sagene sponser Sagene IF – og Skeid – med penger til medlemskap og årsavgift til de barn og unge som ikke har råd til å delta selv. Gjennom en inkluderingsavtale mellom bydel og klubbLes sak om det her.

Bydel Sagene er også en bydel med mange kommunale boliger.

Styreleder i Sagene IF, Einar Eriksen, forteller hvordan klubben har klart å fostre opp et skikkelig godt interkrets 01-lag i fotball. Uten at det har kostet "fotballskjorta" for gutta med familier, for å få være med i fotballklubben.

Felles innsats

– Vi er avhengig av at vi har foreldretrenere frem til ungdomsfotballen. Etter det gjelder det å finne gode trenere, som ikke koster for mye. Det har vi klart. Ellers går mye på dugnad, vakter, og mye frivillighet og innsats for å samle inn nok penger uten at det skal koste hver enkelt spiller for mye, sier styreleder Eriksen.


Som også dekker cuper og annet.

– Den summen som er årsavgift og medlemskap er det spillerne skal betale. Resten skal samles inn og jobbes for, som nevnt via frivillighet og dugnad. Det er bevisst, vi er en breddeklubb for folk skal ha råd til å være med, sier Eriksen videre.

Og det er tatt høyde for minst et par cuper i året. Utover det samler hvert enkelt lag inn og jobber dugnad for flere cuper og samlinger.

Alle bidrar

– Alle bidrar, vi finner alltid løsninger. Noen sponsorer dukker også opp underveis, nå fikk G-01 vært med på futsal i vinter, nettopp gjennom sponsorpenger.

Det er naturlig nok en stolt styreleder for et idrettslag med lave årsavgifter, og som har et supergodt G-01-lag i interkrets.


– Ikke tvil om at jeg er stolt, men vi har også vært heldige og truffet. Vi har mange gode spillere i tillegg til gode trenere!

Sagene-gutta 01 har allerede spilt to seriekamper. De tapte 0-4 mot Lillestrøm, men vant 3-2 mot Follo.

Så da er det bare å glede seg til resten.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...