Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Samler kultur- og næringsliv med Skam og statsråd

De fem i styret bak Kultur- og næringsdagen på BI er leder Kathleen C. Geitanger (foran f.v.) med nestlelder Ann-Chartlott Johansen til høyre, og (bak f.v.) Mari Ellefsæter, Lavik Joameri og Heidi Wensås. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det blir foredragsholdere blant annet fra kunst- og tv-bransjen, når BI-studentene inviterer til Kultur- og næringsdag. Det hele åpnes av kulturministeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2017 kl 21:35

NYDALEN: Kultur- og næringsdagen er en heldagskonferanse som arrangeres på Handelshøyskolen BI i Nydalen torsdag 16. februar.

Bak arrangementet står et styre med engasjerte studenter ved bachelorprogrammet Creative Industries Management.

– Denne dagen er laget for å skape en møteplass og faglig plattform mellom studenter, kulturlivet og næringslivet, sier Ann-Charlotte Johansen, som er nestleder for Kultur- og næringsdagene.

Kulturministeren

Det er kulturminister Linda Hofstad Helleland som åpner konferansen, med å snakke om regjeringens planer for innovasjon og entreprenørskap i norsk kultur.

– Årets styre er utrolig stolt over program og vi er overbevist om at det vil bli både underholdene og lærerikt. Foredragsholderne skal sammen belyse et overordnet tema som er Kulturinnovasjon og entreprenørskap, sier Kathleen C. Geitanger, leder for Kultur- og næringsdagene.

Foredragsholderne kommer fra feltene kunst, politikk, tv og nye medier.

LES OGSÅ: Det er ikke lenge siden kunnskapsministeren besøkte BI: Har spurt titusenvis av studenter hva de egentlig synes

Skam og Youtube

Håkon Moslet fra NRK P3 skal snakke om nett-suksessen Skam, som nå også tar Europa med storm. Marius Solberg fra Youtube-kanalen YLTV (Young Leaders TV) skal holde foredrag om Youtube, nye medier og kanalene han driver.

Kåre Fjeldsaa som har utviklet TV2-programmet The Stream, et konsept som er solgt til utlandet, og direktør og grunnlegger av Shoot Gallery, Helene Gulaker Hansen, er andre foredragsholdere som skal snakke om sine erfaringer med entreprenørskap i tv- og kunstbransjen.

Profilerer studiet

Studiet Kultur og ledelse på BI har nå byttet navn til Creative Industries Management. Kultur- og næringsdagen er en fin måte å vise fram og profilere studielinjen, både internt på BI men også for mulig nye studenter, mener Geitanger.

Salen ser nemlig ut til å kunne bli fullsatt i morgen. Nærmere 200 er påmeldt, og de er fra næringslivet, Næringsdepartementet, det er nåværende og tidligere BI-studenter, Westerdal-studenter, og en hel klasse fra Foss videregående skole.

– Vi har overgått fjoråret, og det var et mål, sier Geitanger.

Gjennomførngen av arrangementet har vært svært lærerikt for arrangementsstyret, som består av fem personer.

– Det gir masse erfaring å lage et arrangement av denne størrelsen. Og vi får prøvd oss på mange nye oppgaver, sier nestleder Ann-Charlotte Johansen.

LES OGSÅ: Ny gründer- og entreprenørhub på BI: Sjekk hva som skjer under Starbucks!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...