Nordre Aker Budstikke
Annonse: Leading Web Solutions A/S

Foto: iStock

Sammenlign alle kredittkort med cashback i Norge

Tilbudet om cashback er blant de vanligste årsakene til at nordmenn skaffer seg kredittkort. Slik kan du enkelt sammenligne de prisene og betingelsene som gjelder for alle kredittkort i Norge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2020 kl 14:27

Cashback: I korte trekk

Cashback betyr at en forhåndsbestemt andel av beløpet som belastes på et kredittkort refunderes til den som eier kortet. Dette skjer som oftest ved månedsslutt og vil fremgå på fakturaen.

Cashback innvilges på 1 av 4 måter:

 • Ved kortkjøp innen utvalgte kategorier (f.eks bensin, flyreiser og mat).
 • Universell cashback (gjelder for alle kjøp).
 • Periodevis via kampanjer på utvalgte kjøp.
 • Kjøp hos bestemte kjeder.

Refusjonen kan også skje på ulike måter, der noen kortselskap bruker en hybridløsning. Noen kort gir deg eksempelvis valget mellom å trekke ut pengene i kontanter, eller å bruke det som avslag på spesifikke varer.

Velger du det siste alternativet vil du kunne velge hvilke kjøp som skal krediteres på fakturaen i ettertid.


Cashback må samtidig ikke forveksles med tilbudet om rabatt på spesielle kjøp. Det inkluderer kun de kortene som lar deg ta ut pengene cash, altså i form av kontanter etter eget ønske. Det ekskluderer derfor rabatter på spisesteder, bonuspoeng og lignende.

Slik finner du informasjon om alle kredittkort

Før du søker om et kredittkort med cashback bør du gjøre noen forundersøkelser i markedet. Det inkluderer en sjekk av kortenes rentesatser, gebyrer og vilkår for nedbetaling av utestående saldo.

For å kunne sammenligne alle de forskjellige kredittkortene har du deretter flere valg.

 • Undersøk vilkårene direkte hos hver bank og kortutsteder. Dette krever mye tid og forarbeid.
 • Bruk en tabell med en oversikt over alle kredittkort med cashback og bonus, lik den som tilbys av kredittkortinfo.no.
 • Les mer om hvert kort på en offentlig prisportal (f.eks hos Finansportalen.no).

Når du skal sammenligne cashback-fordelene er det visse punkter du bør være oppmerksom på:

 • Den månedlige eller årlige grensen for refusjon.
 • Hvorvidt fordelen knyttes til en spesifikk kjede eller butikk.
 • Hvorvidt det er mulig å trekke ut pengene som kontanter, eller kun i form av at fakturaen krediteres.

Foto: iStock

Vær obs på kortenes begrensninger

Det er ofte slik at kredittkort med cashback har en innebygget grense for hva du kan få refundert per måned. Slik fungerer det:

Se for deg at du bruker et bensinkort som gir deg 3% av kjøpet tilbake og du kan maksimalt spare opptil 3.000 kroner i året. I slike tilfeller er det vanlig at kortselskapet legger til en ekstra restriksjon som setter en grense for månedlig besparelse.

Deler du 3.000 med 12 måneder blir resultatet 250 kroner per måned. Du kan altså ikke spare mer enn 250 kroner per måned med kortet før fordelen forsvinner. Deretter må du vente til neste måned før fordelen gjenopptas.

Andre unntak

Cashback innvilges aldri ved uttak av kontanter i banken eller minibank. Derimot vil den utestående saldoen belastes med renter umiddelbart fra det tidspunktet du tar ut pengene.

De fleste kort har også innebygde sperrer som hindrer innvilgelse hvis pengene brukes til visse kjøp, f.eks til pengespill hos utenlandske nettcasino.

Kortene bør alltid benyttes med forsiktighet

Alle kredittkort byr på fordeler såvel som ulemper. Utover å kunne tilby fleksibilitet og visse bonusfordeler har mange av de også et høyt rentenivå.

Flere av kortene krever i dag en effektiv rente som fort kan ligge høyere enn 20%. Derfor kreves det at man utviser forsiktighet for å unngå at en havner i en situasjon der kortets fordeler spises opp av renteutgiftene.


3 tips

 • Til tross for at kredittkortene tilbys med en betalingsfri periode uten renter (gjerne 50 dager), bør man alltid slette gjelden så fort man har mulighet.
 • Forsøk alltid å kombinere kredittkortet med kjøp som gir avslag, slik som rabatter, bonus og lignende. Ikke belast kortet for hverdagskostnader.
 • Hold et øye med kortenes gebyrer, særlig hvis du planlegger å bruke det utenlands.

Pass deg for gebyrene

Mange kort krever gebyrer som spiser opp de økonomiske fordelene med å få penger tilbake. Et eksempel er årsgebyret, som kreves av et knippe kortselskap. Som regel er det snakk om noen få hundrelapper, men det kan også være betydelig høyere.

I tillegg har noen kort gebyrer for å ta ut penger i minibanken, pluss ved kjøp av varer i utenlandsk valuta.

Bruker du kortet til å betale for flyreiser kan du også risikere at selgeren lemper kostnadene over på deg som kjøper. Det har kommet nye regler for hvordan kjøpmenn skal håndtere denne typen transaksjoner innad i EU, men noen selgere overholder fortsatt ikke reglene.

På bakgrunn av dette bør du alltid sjekke gebyrene nøye før du velger å bruke kredittkortet som et betalingsmiddel.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...